12 aktiviteter til ferien

12 ting du kan lave i ferien

 

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt, og hvis du endnu ikke ved, hvad du skal lave i ferien, så læs om vores 12 ideer til aktiviteter her!

 


 

Vi kender alt for godt til manglen på ideer til aktiviteter i ferien, derfor har vi på forhånd samlet 12 gode ideer på en liste. Vi håber, i vil lade jer inspirere af vores bud på en vinterferie fyldt med spændende og hyggelige aktiviteter.

 

1. Lav din egen chai-sirup

Hvis du elsker chailatte, så ved du nok godt, at bøtter med chaipulver ikke er helt billigt. Derfor anbefaler vi, at du kaster dig ud i at lave din egen chai-sirup. I vores bog Spiselige gaver finder du en simpel og nem opskrift på en sirup, der smager bedre end købeversionen.

 

2. Sy en toilettaske

Man går aldrig galt i byen med et kreativt projekt, og derfor er det selvfølgelig uundgåeligt ikke at have sådanne med på listen. Hos Muusmann har vi lige udgivet Vi syr, der er en bog fyldt med gode og spændende syprojekter. I bogen kan du bl.a. finde opskriften på en lækker toilettaske, der kan sys til både ham og hende. Det er en funktionel toilettaske med lomme, der vil blive din nye følgesvend på rejser og weekendture.

 

3. Start op på en ny god vane

Ferier giver plads til reflektion, vi kan slappe helt af og finde fornyet overskud. Derfor er ferier også et godt tidspunkt at ændre på sine vaner. Med vores serie ’28 dage til…’ kan du blive hjulpet på vej mod en ny god vane. Ønsker du f.eks. at kommer af med bunkerne af rod i dit hjem og få mere ro og luft i hverdagen? Med 28 dage til mindre rod får du 28 udfordringer, der stille og roligt fører dig igennem en række kategorier og områder i dit hjem, så du kan udvikle en vane med at give slip på unødvendige ting.

 

4. Lav din egen hostesirup

Vi er blevet mere bevidste om at bruge naturens ressourcer, og i bogen Blandt urter og elverfolk får du en guide til Moder Jords medicinskab. Bogen tager os med gennem årets måneder og inspirerer os til at blive klogere på naturens gaver bl.a. i form af opskrifter til det naturlige husapotek. Vintermånederne er kendt for influenza, og derfor er det selvfølgelig naturligt, at det også er her, naturen giver os midlerne til at lave vores egen hostesaft. I bogen kan du finde en opskrift på, hvordan du laver din egen hostesirup med naturens midler. Du kan desuden læse meget mere om forfatteren og hendes univers her: www.hyldemorshave.dk.

Hostesirup med Hyldemor

5. Hækl et halstørklæde

Vi befinder os i en tid, hvor mange søger indre ro, balance og fordybelse. I vinterferien kan vi glemme hverdagens stress, jag og multitasking. I stedet kan vi bruge tiden til at fordybe os i kreative projekter. Det kunne eksempelvis være at finde hæklenålen frem og begynde på et halstørklæde til de kølige forårsmåneder, vi har i vente. I bogen Himmel, hav og hæklede halstørklæder finder du de fineste halstørklæder inspireret af naturen.

 

6. Bag nutellasnurrer

I vinterferien må man gerne forkæle sig selv lidt ekstra. Det kan du f.eks. gøre ved at bage de lækreste nutellasnurrer fra kogebogen Brødglæde. I bogen finder du også bud på mange andre brødopskrifter, du kan bl.a. finde en på fastelavnsboller.

 

7. Hold teselskab

Inviter dine venner og veninder på et hyggeligt teselskab. I bogen Afternoon tea får du inspiration til forskellige typer af afternoon tea. De fleste forbinder det med den engelske variant med små agurkesandwich, scones og damer med store hatte. Men der er mange andre varianter. Afternoon tea er en spændende mulighed for at pirre sanserne og udforske både det søde og det salte sammen med teen. Inviter f.eks. på en moderne afternoon tea, som er en nyfortolkning af de kendte retter. Det kunne også være en sensitiv afternoon tea med inspiration til allergivenlige retter, f.eks. chiakugler med kokos og glutenfri scones.

 

8. Lav en buket blomster af crepepapir

Frisk dit hjem op med en flot og farverig buket blomster… Som holder for evigt! En smuk buket blomster kan gøre alt for stemningen i et rum. Med blomster af crepepapir kræver de ingen pleje, men ser stadig utroligt naturtro og livagtige ud. I bogen Papirblomster og vaser bliver du guidet igennem forskellige blomster, så du kan komme igang med at lave din egen buket.

 

9. Bag pekansnitter med appelsin

Man må godt hygge lidt ekstra i ferien, og man burde hygge med pekansnitter! De smager som en god tærte, men er nemmere at lave, og du får mange gode stykker ud af én kage. Opskriften stammer fra bogen Skærekager deluxe, hvor alle kager er bagt i den samme form.

 

10. Bliv klogere på økonomien

Økonomi er en af de største årsager til konflikter i parforhold. Ofte fordi ingen tager hånd om den. Men økonomi kan ikke bare fejes ind under gulvtæppet, når man er i gang med at skabe en fremtid sammen. Derfor burde man i den grad tage hånd om sin økonomi, og vinterferien er et oplagt tidspunkt til at finde tiden. Heldigvis er der mange måder, par kan skabe en økonomi på, hvor begge parter trives. Bogen Den lille guide til økonomi i parforholdet viser vejen. Bogen henvender sig til både nye og erfarne par, som vil skabe en klar retning for deres økonomi.

Den lille guide til økonomi i parforholdet - Rikke Holmslykke Aagaard - Muusmann Forlag

 

11. Læs en god bog

Du kan også nyde ferien i rolige opgivelser på sofaen med en god bog (og hjemmelavet chai). Hos Muusmann anbefaler vi Drømmen om Caroline, der er en fortælling om søfartshistorikeren, sømanden og formidleren Asger Nørlund Christensen, der beslutter sig for at bygge et perfekt træskib med sine egne hænder og med de teknikker, der hører den danske skibsbyggertradition til. Han beslutter at genskabe sejlskibet Caroline, der var med til at starte den organiserede lystsejlads i Danmark i 1866. For at komme så tæt på originalen som muligt, må han igennem mange timers undersøgelser.

 

12. Lav din egen kombucha

Kombucha er en ældgammel drik, som oprindeligt stammer fra Kina. Den er igennem tusinder af år er blevet nydt og drukket for sine smags- og sundhedsmæssige egenskaber. I dag drikkes den også som en erstatning for vin, og kan laves hjemme i eget køkken. Kombucha har mange muligheder for at forme og finjustere smagsprofilen. På den måde kan du lave den, lige som du kan lide den. I Kombucha får du en omfattende guide til den fermenterede te, der fremstilles ved anvendelse af en symbiotisk kultur af bakterier og gær, der giver kombucha sin karekteristiske profil, sin blidt boblende karakter og søde-syrlige smag. Hvis du vil vide endnu mere så hop ind på hjemmesiden Folk Kombucha.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.