Nytårs-snacks, torsk, østers og smukke desserter – find inspiration til din nytårsmenu
Hvilke nytårs-snacks skal du servere i år? Har du torsk eller østers på menuen? Slutter du af med en gudesmuk dessert? Find inspiration til din nytårsmenu nedenfor i 6 kogebøger, der klæder dig på til den festlige fejring af det nye års komme.
Snacks til nytårstalen – appetizers og fingerfood til din nytårsmenu
For langt de fleste er Dronningens nytårstale en fast bestanddel af nytårsfejringen – sammen med en servering af snacks. Men hvilke skal du servere i år?
I Appetizers deluxe finder du opskrifterne på lækre, lette og smukke snacks, der nok skal imponere dine gæster. Bogen er inddelt efter årstiderne, og i vinter-afdelingen finder du blandt andet opskrifterne på grillet tun med langtidsbagt tomat og mayonnaise, blå ost med ristet rugbrød og syltet blomme og grillet kammusling med blomkålspuré.
I bogen Finger food finder du en lang række klassiske opskrifter, som blinis med laksetatar, melon/mozzarella/seranoskinke-bites, butterdejs/pølse-snacks, sliders med pulled pork, bruschetta og hvidløgsstegte tigerrejer. Listen over favorit-snacks er lang – og i Julie Baggers bog finder du velkendt og veltillavet fingermad, herunder også et helt afsnit med de bedste, klassiske dips. Uundværlig på kogebogshylden og skøn at slå op i, når der planlægges nytårsmenu og gæstemad.
3. Vild fisk – sæt fisk på din nytårsmenu og din agenda
Har du tradition for at servere torsk eller østers til nytår? Eller vil du gerne indføre traditionen i dit køkken? Måske trænger du til ny inspiration til, hvordan du kan servere havets vintergaver?
Ideer til din nytårsmenu kunne fx være ceviche af torsk med salat af glaskål, rødløg og urter. Eller hvad med torsk i klassisk hvid fiskesuppe med østers og persille? Opskrifterne findes i Bogen Vild fisk, der i øvrigt er kåret til årets bog 2021 af Gastro. Vild fisk er en grundbog, et opslagsværk og en opskriftssamling, hvor du selvfølgelig finder al den viden, du har behov for om torsk og østers – og alle de andre fisk, der fanges bæredygtigt i de danske farvande.
Vi er mange, der drømmer om at blive bedre til at spise fisk – ikke kun til nytår, men også i hverdagen. Sæt bæredygtig fisk på din agenda for det nye år. Start med nytårstorsken på din nytårsmenu og lad Vild med fisk guide dig gennem året med 75 enkle opskrifter, både til hverdag og til fest.
Østers er kongen af alle råvarer. I Danmark har vi nogle af verdens allerbedste østers, og vi har spist dem siden stenalderen. Østers og champagne – det er den festligste spise, der passer perfekt til en nytårsmenu. Ingen er i tvivl om, at det er et helt specielt øjeblik, når østers kommer på bordet. Brug nytåret som anledning til at skærpe dine østersevner – og dit mod til at servere de elegante østers for dine gæster. Servér dem klassisk med rødløg i vinaigre eller citron – eller fx i små rugbrødstoast med æblekompot, dijonsennep og karse.
I bogen Østers inviterer fire af dansk gastronomis største kokke gennem de seneste 40 år, Erwin Lauterbach, Søren Gericke, Jan Hurtigkarl og Hans Beck Thomsen, ind i østersens forunderlige univers. Der er klassiske østersretter og helt nye retter, hvor inspirationen er hentet lige fra Vesterhavet over Frankrig og helt til Vietnam. Undervejs deler de fire kokke ud af deres historier og viden om østers og lærer dig, hvordan du udvælger de rigtige østers, behandler dem korrekt og bruger dem i dit køkken.
Årets sidste måltid skal selvfølgelig afsluttes med en flot dessert. Måske har du længe haft lyst til at kaste dig ud i dessert-kreationer, der for alvor imponerer? Benyt juledagene til at kaste dig ud i dit desserteventyr og skab en imponerende finale til din nytårsmenu.
Skal der være kage på din nytårsmenu? En kage er jo ikke bare en kage – selvfølgelig ikke. Skal kagen for alvor være et festligt mesterværk, er en smuk og farvestrålende glazekage et godt bud.
I Anne-Mette Juul Svenssons Glazekager finder du al den viden, du har brug for baseret på Anne-Mettes egen passion for glazekager, erfaringer, fejltrin og successer. Bogens fantastiske kagekunstværker er delt op i årstider, og i vinterafsnittet finder du fx opskrifter på Orange is the new Christmas, Kirsebær-mascarpone-passion og Hasselnødde-granatæble-passion (Christmas edition).
“En kok bør altid lære og udvikle sig”. Ordene er kokken Casper Sundin, hvis CV tæller steder som Søllerød Kro,Formel B, Kadeau, Nordlandet, Restaurant Niels og Stammerhalle Badehotel. I bogen Min dessertbog deler Casper Sundin alt hvad han har lært om det søde køkken gennem årene, for, som Casper skriver: “vi bliver alle sammen bedre af at dele vores viden”.
Med opskrifterne i Min dessertbog kan du stå på skuldrene af de top-professionelle kokke og servere gudesmukke desserter, der giver store madoplevelser. Hvad med at afslutte din nytårsmenu med en dessert med hvid te med ingefær og yuzu? Eller en mælkechokoladebar med vilde blåbær og hasselnødder fra Piemonte?
Ps. Har du lyst til at lave din egen kransekage i år, finder du naturligvis den traditionelle opskrift i bogen Sønderjysk kaffebord – sammen med de over 40 opskrifter, der skal til for at kunne præsentere det mest overdådige kaffebord, der findes.
Grønne hjerterer en medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.
Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.
Nytårs-snacks, torsk, østers og smukke desserter – find inspiration til din nytårsmenu
Hvilke nytårs-snacks skal du servere i år? Har du torsk eller østers på menuen? Slutter du af med en gudesmuk dessert? Find inspiration til din nytårsmenu nedenfor i 6 kogebøger, der klæder dig på til den festlige fejring af det nye års komme.
Snacks til nytårstalen – appetizers og fingerfood til din nytårsmenu
For langt de fleste er Dronningens nytårstale en fast bestanddel af nytårsfejringen – sammen med en servering af snacks. Men hvilke skal du servere i år?
1. Appetizer deluxe – delikate luksus-snacks
I Appetizers deluxe finder du opskrifterne på lækre, lette og smukke snacks, der nok skal imponere dine gæster. Bogen er inddelt efter årstiderne, og i vinter-afdelingen finder du blandt andet opskrifterne på grillet tun med langtidsbagt tomat og mayonnaise, blå ost med ristet rugbrød og syltet blomme og grillet kammusling med blomkålspuré.
Køb Appetizer deluxe her
2. Finger food – populære favoritsnacks
I bogen Finger food finder du en lang række klassiske opskrifter, som blinis med laksetatar, melon/mozzarella/seranoskinke-bites, butterdejs/pølse-snacks, sliders med pulled pork, bruschetta og hvidløgsstegte tigerrejer. Listen over favorit-snacks er lang – og i Julie Baggers bog finder du velkendt og veltillavet fingermad, herunder også et helt afsnit med de bedste, klassiske dips. Uundværlig på kogebogshylden og skøn at slå op i, når der planlægges nytårsmenu og gæstemad.
Køb Finger Food her
Nytårstorsk og østers til din nytårsmenu
3. Vild fisk – sæt fisk på din nytårsmenu og din agenda
Har du tradition for at servere torsk eller østers til nytår? Eller vil du gerne indføre traditionen i dit køkken? Måske trænger du til ny inspiration til, hvordan du kan servere havets vintergaver?
Ideer til din nytårsmenu kunne fx være ceviche af torsk med salat af glaskål, rødløg og urter. Eller hvad med torsk i klassisk hvid fiskesuppe med østers og persille? Opskrifterne findes i Bogen Vild fisk, der i øvrigt er kåret til årets bog 2021 af Gastro. Vild fisk er en grundbog, et opslagsværk og en opskriftssamling, hvor du selvfølgelig finder al den viden, du har behov for om torsk og østers – og alle de andre fisk, der fanges bæredygtigt i de danske farvande.
Vi er mange, der drømmer om at blive bedre til at spise fisk – ikke kun til nytår, men også i hverdagen. Sæt bæredygtig fisk på din agenda for det nye år. Start med nytårstorsken på din nytårsmenu og lad Vild med fisk guide dig gennem året med 75 enkle opskrifter, både til hverdag og til fest.
Køb Vild fisk her
4. Østers – skærp dine østersevner
Østers er kongen af alle råvarer. I Danmark har vi nogle af verdens allerbedste østers, og vi har spist dem siden stenalderen. Østers og champagne – det er den festligste spise, der passer perfekt til en nytårsmenu. Ingen er i tvivl om, at det er et helt specielt øjeblik, når østers kommer på bordet. Brug nytåret som anledning til at skærpe dine østersevner – og dit mod til at servere de elegante østers for dine gæster. Servér dem klassisk med rødløg i vinaigre eller citron – eller fx i små rugbrødstoast med æblekompot, dijonsennep og karse.
I bogen Østers inviterer fire af dansk gastronomis største kokke gennem de seneste 40 år, Erwin Lauterbach, Søren Gericke, Jan Hurtigkarl og Hans Beck Thomsen, ind i østersens forunderlige univers. Der er klassiske østersretter og helt nye retter, hvor inspirationen er hentet lige fra Vesterhavet over Frankrig og helt til Vietnam. Undervejs deler de fire kokke ud af deres historier og viden om østers og lærer dig, hvordan du udvælger de rigtige østers, behandler dem korrekt og bruger dem i dit køkken.
Køb Østers her
Gudesmukke desserter til din nytårsmenu
Årets sidste måltid skal selvfølgelig afsluttes med en flot dessert. Måske har du længe haft lyst til at kaste dig ud i dessert-kreationer, der for alvor imponerer? Benyt juledagene til at kaste dig ud i dit desserteventyr og skab en imponerende finale til din nytårsmenu.
5. Glazekager – spejlblanke kagekunstværker
Skal der være kage på din nytårsmenu? En kage er jo ikke bare en kage – selvfølgelig ikke. Skal kagen for alvor være et festligt mesterværk, er en smuk og farvestrålende glazekage et godt bud.
I Anne-Mette Juul Svenssons Glazekager finder du al den viden, du har brug for baseret på Anne-Mettes egen passion for glazekager, erfaringer, fejltrin og successer. Bogens fantastiske kagekunstværker er delt op i årstider, og i vinterafsnittet finder du fx opskrifter på Orange is the new Christmas, Kirsebær-mascarpone-passion og Hasselnødde-granatæble-passion (Christmas edition).
Køb Glazekager her
6. Min dessertbog – professionelle desserter
“En kok bør altid lære og udvikle sig”. Ordene er kokken Casper Sundin, hvis CV tæller steder som Søllerød Kro, Formel B, Kadeau, Nordlandet, Restaurant Niels og Stammerhalle Badehotel. I bogen Min dessertbog deler Casper Sundin alt hvad han har lært om det søde køkken gennem årene, for, som Casper skriver: “vi bliver alle sammen bedre af at dele vores viden”.
Med opskrifterne i Min dessertbog kan du stå på skuldrene af de top-professionelle kokke og servere gudesmukke desserter, der giver store madoplevelser. Hvad med at afslutte din nytårsmenu med en dessert med hvid te med ingefær og yuzu? Eller en mælkechokoladebar med vilde blåbær og hasselnødder fra Piemonte?
Køb Min dessertbog her
Ps. Har du lyst til at lave din egen kransekage i år, finder du naturligvis den traditionelle opskrift i bogen Sønderjysk kaffebord – sammen med de over 40 opskrifter, der skal til for at kunne præsentere det mest overdådige kaffebord, der findes.
Har du hørt om Grønne hjerter?
Grønne hjerter er en medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.
Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.
Medlemsskabet koster 29,-/måned uden binding.
Læs mere om fællesskabet og fordelene her