Østers

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

Åbn en østers, og du har et fantastisk måltid. Den intense smag af hav, den smukke skal, det levende dyr. Et festmåltid og et særligt måltid. Ingen er i tvivl om, at det er et helt specielt øjeblik, når østers kommer på bordet. Men østers er meget andet end blot den rå servering. Smagen får helt nye dimensioner, når den optræder i nye sammenhænge som hovedingrediens eller krydderi i en forret, hovedret, cocktail eller sågar dessert.

Fire af dansk gastronomis største kokke gennem de seneste 40 år, Erwin Lauterbach, Søren Gericke, Jan Hurtigkarl og Hans Beck Thomsen, inviterer ind i et univers, hvor det at servere østers får et helt nyt udtryk. Inspirationen er både nordisk og international. Der er klassiske østersretter og helt nye retter, hvor inspirationen er hentet lige fra Vesterhavet over Frankrig og helt til Vietnam. Undervejs deler de fire kokke ud af deres historier og viden om østers.

Østers giver ud over opskrifter læseren en indføring i østersens forunderlige univers. Hvordan du udvælger de rigtige østers, behandler dem korrekt og bruger dem i dit køkken. I Danmark har vi i Limfjorden nogle af verdens bedste østers. Men kun ganske få lander på de danske middagsborde. Med denne bog ønsker de fire kokke at bringe østersen tilbage på de danske middagsborde, både som festmåltid og i hverdagskøkkenet.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Østers
Forfatter Erwin Lauterbach, Hans Beck Thomsen, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke
Fotograf Lars Gundersen
Sider 248
Format 215 x 280 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Oktober 2016
ISBN 978-87-93314-80-1

Om forfatter

Erwin Lauterbach

Erwin Lauterbach er en nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. Erwin Lauterbach drev og ejede i en årrække den velrenommerede Restaurant Saison, i dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København. Lauterbach har modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen.

Hans Beck Thomsen

Hans Beck Thomsen var gennem mere end 25 år, som tredje generation, ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og forandrede den mere end 200 år gamle kro til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskillige prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Er medlem af Fonden til fremme af dansk gastronomi og driver i dag Restaurant Stranden i Henne.

Jan Hurtigkarl

Jan Hurtigkarl åbnede sin første restaurant, Hos Jan Hurtigkarl, i 1979, i hjertet af København. Siden drev han i mange år restauranten Jan Hurtigkarl & Co. på Nordsjællands kyst, hvor han udviklede et meget personligt, opfindsomt og globalt køkken, der hver sæson havde et nyt tema. Han har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Årets kok og Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København sammen med Jakob Mielcke Hansen – en gourmetrestaurant med fokus på eksperimenterende mad og samspillet mellem den omkringliggende have og køkkenet.

Søren Gericke

Søren Gericke er mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har mod­taget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.