Guiden introducerer læseren til kostjusteringer, men også øvrige tiltag, der fremmer vægttab ved at optimere fedtforbrændingen og mætheden. Eksempler fra bogen er opbygningen af den rette slankementalitet, motionens betydning for appetitten – på godt og ondt – og andre intelligente til- og fravalg, der tilsammen understøtter ambitionen om et kvalitativt vægttab, hvor mætheden er i top, energien ligeså, og det er fedtet, ikke musklerne, der ryger.
I halen på teoriafsnittet følger en inspirerende råvareguide, som fremhæver slankemadvarer, der sikrer et optimalt angreb på fedtdepoterne. Smagfulde opskrifter, der samler bogens teori til mundrette bidder, runder bogen af og gør det til en fornøjelse at spise slankemaden. Et fællestræk for opskrifterne, ud over at de harmonerer med bogens centrale budskaber, er, at de er nemme og hurtige at tilberede og ikke mindst så velsmagende, at de glider ned hos hele familien.
Temaer: Hvad er fatburner-madvarer, hvordan opnår du det bedst mulige vægttab – uden at gå på en radikal kur? Og hvordan omsættes rådene til konkrete, lækre opskrifter?