Nytårsmenu 2023 - Muusmann Forlag

Nytårsmenu 2023

Det kan ikke være anerledes end at vi alle skal have god mad til nytårsaften. Men hvad skal det være? Går du og overvejer, hvad årets nytårsmenu skal bestå af, kan du lade dig inspirere af vores sammensatte menuer her.

 


 

Vi elsker nytår! Nytår betyder god mad, skøn drikkelse og et brag af en fest! Derfor har vi sammensat to menuer, hvoriblandt du også finder en vegansk. Inspirationen findes i fire udvalgte bøger, hvor du kan vælge præcis de retter der falder i dine og dine gæsters smag.

Du får også inspiration til skarpe drinks du kan servere for dine gæster. Der er både med og uden alkohol.

 

Nytårsmenu fra tre forskellige steder i verden

Den første nytårsmenu tager udgangspunkt i en klassisk dansk forret, hvorefter den tager til Sydamerika og Japan. Så selvfølgelig tilbage til det danske for at lave kransekage til champagnen kl 12!

Forret

Hummer er skønt til nytår. De fleste kender en klassisk hummerbisque, men i Appetizer Deluxe er der serveret hummer i små hapsere. Foretten består her af hummer med tomatmarmelade, som er lavet på en bund af brød toppet med hummer, safranmayonaise og en hjemmelavet tomatmarmelade.

Hovedret

Hovedretten findes i det smagfulde og møre Wagyu-kød. Retten chimichurri-steak er wagyu kød med den sydamerikanske sauce chimichurri. Saucen – eller nærmere pestoen – ses sjældent i det danske køkken, men kan bruges til stort set hvert stykke kød.

Dessert

Desserten tager os til Japan! I Japansk bagværk er det næsten umuligt at vælge hvilken opskrift man skal lave først. Men man må starte et sted. Og hvorfor ikke starte med en yuzu raw cheesecake. Den er luftig og let og her får den selskab af den japanske citrusfrugt yuzu i form af en gelé.

     

 

Nytårsmenu med veganske retter

Hele den veganske nytårsmenu kan du finde i bogen Bæredygtig gourmet. Bogen er gennemført fra start til slut og byder på retter til enhver anledning, og både forret, hovedret, dessert og tilbehør.

Forret

Den veganske forret er en agurkegazpacho med hvid svamp og skovsyre. Den er let og frisk, og fungerer som en lille appetitvækker, inden måltidet for alvor går i gang. Fordi retten er kold, kan den forberedes i god tid, så den ikke stjæler din opmærksomhed fra gæsterne alt for meget.

Hovedret

Hovedrettet er en saltbagt pastinak med sennepsfrø, dildperler og sprødt. Retten er ganske let, men er stadig en eksplosion af smagsoplevelser. Hvis du sørger for at få en smule af hvert element i første bid, er du garanteret, at der hele tiden sker noget nyt med både smage og konsistenser.

Dessert

Den veganske dessert står i stor kontrast til den kransekage der serveres, når klokken slår 12. Den lille sorte er en chokoladekage med aktivt kul (!), der er en hyldest til de mørke tider vi er i. Den består blandt andet af en knoldsellericreme og en glaze med aktivt kul. Velbekomme!

       

 

3 forslag til drinks

Der er næsten endeløse muligheder for potentielle drinks, at servere på bordet d. 31. december. Vi har prøvet at begrænse os, så du får tre gode bud på drikkevarer, du kan servere, og en af dem er endda alkoholfri.

Danske cocktailbarer

I Danske cocktailbarer er der cocktails fra hele landets barer. Fælles for dem alle er at de indeholder mindst én danskproduceret spiritus. Da forfatter Bo Nygaard Larsen besøgte Ruths Hotel i Skagen blev der blandt flere serveret en Ruths Sour. Cocktailen består blandt andet af Ruths egen rosé gin og hjemmelavet hybenrosesirup.

Mocktails

I Mocktails finder du udelukkende alkoholfri drinks. Der opfordres til at lave hjemmelavet sirup, bitter, most og saft, der giver din drink ekstra sjæl. Og så er det nemt at lave!

En af de mange lækre drinks er en bitter basilikum. Den består blandt andet af to hjemmelavede sirup, basilikumblade og citronsaft. Dejligt frisk!

Cool cocktails

Old-Fashioned. En klassiker. En cocktail, der kan laves på mange måder, men i Cool cocktails består den kun af tre ingredienser og 1 skive størret appelsin. Derfor er det værd at købe ekstra gode ingredienser.

       

 


 

Du kan finde alle opskrifterne i bøgerne, og lade dig inspirere til mange flere retter. Her finder du også et væld af opskrifter til andre højtider, hverdagen og den særlige anledning.

 

       

       

 

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.