“Pragtfuld, gennemarbejdet og smukt illustreret kogebog, der giver læseren en vigtig indsigt i de vilde fisk og deres plads i naturen samt ikke mindst foruroligende tal fra den danske fiskeindustri.” – Uddrag fra bibliotekernes anmeldelse
Vild Fisk lærer dig at tilberede enkle, lækre retter med fisk og giver dig en forståelse for, hvad dine indkøbsvaner betyder for fiskebestandens og verdenshavenes sundhed. 15 af Danmarks dygtigste kokke deler deres livretter med fisk i denne bog, der både fungerer som opskriftssamling og opslagsværk.
90 procent af den fisk, der bliver fanget her til lands, bliver eksporteret, og 80 procent af den fisk, vi spiser, er fanget i udlandet. Den fisk, vi køber i supermarkedet eller hos fiskehandleren, er ofte flere dage gammel, og især i supermarkederne er udvalget begrænset. Mange danskere har svært ved at spise fisk, og repertoiret på opskrifter med fisk kan tælles på én hånd. Håbet er, at denne bog kan være med til at sætte skub i en revolution, når det gælder danskernes fiskekultur.
Bogen indeholder et leksikon over alle fisk, der fanges bæredygtigt i dansk farvand, en oversigt over fangstmetoder og deres betydning for havmiljøet, en grundig indføring i håndterings- og fileteringsteknik samt 75 enkle opskrifter, både til hverdag og til gæster. Opskrifterne er udviklet af nogle af Danmarks dygtigste kokke, blandt andre Claus Meyer, Rosio Sanchez, Matt Orlando, Rita Chen, Sheila Avila og Jamie Lee.