Citroner - Muusmann Forlag

Citroner

Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

Jeg vidste ikke, at en citron kunne så meget, men det kan den. Opskrifterne i bogen er nemme at følge, så den glade amatør kan være med.” – Uddrag fra bibliotekernes anmeldelse

 

Om bogen

Kogebogen CITRONER er blevet til i køkkenet på fincaen Garden of Lemons, der ligger midt i en gammel citronplantage lige uden for en lille andalusisk landsby syd for Granada. Her hænger citronerne lysende i træerne en stor del af året. Det mest eventyrlige sted at skrive en kogebog om citronen og dens verdenskøkken.

Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons hylder det grønne køkken. Grøntsager, frugter og krydderurter fryder øje, næse og gane og åbner for en fest på tallerkenen. Opskrifterne er grønne, men retterne kan i lige så høj grad bruges som tilbehør til måltider med fisk, fjerkræ og kød.

Inspirationen er hentet fra rejser rundt i verden, og vi oplever, at trådene samles i den mad og de måltider, vi sætter sammen. Maden i bogen er i særdeleshed inspireret af Mellemøsten og Middelhavsregionen, hvor citronen gror overalt, og hvor vi har opholdt os meget. Vi fascineres af kombinationen af smage, teksturer og farver, der samles i et måltid bestående af flere mindre retter.

Vi ønsker, at bogen må inspirere til at gå på opdagelse i køkkenet. Bruge sanserne og udnytte årstidernes skiften som sigtelinjer, og bruge råvarer med kort afstand mellem jord og bord. Bruge håndfulde af krydderurter, og bruge løs af krydderier fra citronens verdenskøkken: kanel, koriander, kardemomme, muskatnød, allehånde og nellike …

Lad citroner i lange baner vise deres skønhed og inspirere sanserne i måltider, som kunne de være de taget ud af eventyrene i tusind og én nat.

Bogen fotograferes af én af Danmarks bedste madfotografer Mikkel Adsbøll.

OBS: Vi har desværre opdaget en ærgelig lille fejl i én af opskrifterne. Det viser sig nemlig, at opskriften på mørdej mangler 250 g. hvedemel for at være komplet. Vær derfor opmærksom på det, hvis du forsøger dig med én af de lækre opskrifter, der indeholder mørdej. Vi beklager ulejligheden, men vi håber alligevel, at du får lavet nogle af de fantastiske retter med citron som hovedrollen.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Citroner
Undertitel Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons
Forfatter Henrik Vilain og Ingo Schauser
Sider 216
Format 215 x 280 mm
Omslag Hardback
Udgivelse September 2020
ISBN 978-87-93867-50-5

Om forfatter

Henrik Vilain og Ingo Schauser

Henrik Vilain og Ingo Schauser har sammen skabt det kulturelle refugium Garden of lemons syd for Granada. Man spiser godt i den andalusiske oase. Med en baggrund som professionelle klassiske musikere stod det ikke naturligt skrevet i kortene, at de skulle arbejde med mad og skrive en kogebog, men de har altid begge haft lyst til god mad, vin og fællesskab omkring bordet.
De har boet flere år i Frankrig og Italien, rejst meget, givet koncerter verden rundt og undervejs oplevet mange landes køkkener og traditioner. Desuden arbejdede Henrik i løbet af sine musikstudier i Paris på den 2-stjernede Michelin-restaurant Apicius. Ingo og Henrik elsker at lave mad, opleve kultur og mennesker – og få ideer til nye retter på Garden of lemons.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.