Grøn verdensmad

269,95 DKKMEDLEMSKABSPRIS 202,46 DKK (-25%)

De smukke farvefotos får tænderne til at løbe i vand, før man når at kaste et blik på opskrifterne (…).” – Uddrag fra bibliotekernes anmeldelse

 

Interessen for fremmed mad har aldrig været større, end den er i dag. Vi har fået smag for ek­ sotisk mad via rejser og de mange udenlandske spisesteder og restauranter, der er dukket op overalt herhjemme. Samtidig er vi blevet mere bevidste om økologi og klimavenlig mad, så langt flere grønne retter nu finder vej til vores middagsborde.

Grøn verdensmad tager dig ud på en spændende gastronomisk rejse til de mest eksotiske globale køkkener i verden – fra fjerne mexicanske provinser, over Australiens ørken til Indiens sydende og vibrerende gadekøkken – med velsmagende retter, der alle er uden kød.

Det er fascinerende, at samme krydderi eller krydderurt kan føre maden på bordet fra land til land og alligevel smage forskelligt. Det er gennem krydderiernes smage, dufte og sammensætninger, man fornemmer hvert lands særegne stemning. Bogen vil lære dig at jonglere med krydderierne, så du på smukkeste vis kan lave retter med autentiske smage, farver og dufte og hen ad vejen justere dem til din egen personlige smag.

Bogen er tilpasset danske forhold, så ingredienserne ikke er vanskelige at skaffe, og der er masser af variationsmuligheder. De nemme opskrifter, der er lige til at gå til for børn og voksne, kan transformere dit køkken til den bedste eksotiske restaurant i verden.

Eksempler fra bogen:

  • Australien: Cæsarsalat med macadamianødder og wontons
  • Milano: Kartoffelgnocchi med tomatsauce og parmesan
  • Iran: Courgette-kookoo med syltede løg og olivenbrød
  • Vietnam: Rispandekager med svampe, mynte og ketjap manis-sauce
  • Norden: Kartoffelsuppe med sprøde trøffel-kartoffelskræller og grønkål
  • Alice Springs: Bush-grønsagskebabs med kumarachips og røget østersdip
  • Cuba: Sort bønnesuppe med sherry og pitabrød
  • Bombay: Blomkålskarry med vanilje-mango-chutney og jasminris

Info

Titel Grøn verdensmad
Forfatter Emma K. Larsen, Steen Larsen
Sider 279
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse April 2021
ISBN 978-87-93951-20-4

Om forfatter

Emma K. Larsen

Emma K. Larsen er professionsbachelor i
ernæring og sundhed og kandidat i sundhedsfremme, sundhedsstrategier og psykologi. Har undervist i madlavning i folkeskolen og har formidlet sund mad på forskellige platforme i mange år.

Steen Larsen

Kemi- og læreruddannet og underviser og laver kurser landet over med sit “Hotdog-Cirkus” og ” Burger & Beaujolais”. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og beskæftiger sig meget med mad fra Asien, Mellemøsten og Sydamerika, hvilket mærkes i flere af hans kogebøger bl.a. Verdens bedste hotdogs, Grøn mad over alle grænser, Lev stærkt, Gå hjem og wok, Eksotisk mad og Verdens bedste burgere.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.