Vi danskere har et ret fattigt ordforråd, når det gælder smag. En beskrivelse bliver ofte “det smager godt” eller “det mangler salt”. Men det fortæller ikke noget om, hvordan det faktisk smagte, eller giver en oplevelse af, hvorfor det smagte godt, og måske var det slet ikke salt, der manglede. Måske var det noget helt andet. Det, der lige mangler – hvad er det?
Sanserne er et højt specialiseret måleapparat, som kun få er bevidste om. Vi bruger alle sanser, når vi spiser, uanset om vi er klar over det eller ej. Men vi kan øve os i at udnytte lugt, følelse, lyd, udseende og smag langt bedre.
Denne bog giver dig en indgang til at forstå, hvordan maden smager. Der er ingen opskrifter, men grundlæggende viden samt øvelser, der træner opmærksomheden.
Laver du mad til andre, giver bogen dig en forståelse for, hvordan måltidet bliver værdifuldt for den, der skal spise det. Laver du mad til dig selv, bliver du klogere på, hvordan den kommer til at smage endnu bedre.
Alle kan have glæde af at læse denne bog. Fra de særligt madinteresserede, fx kokke, tjenere, slagtere og foodies, til dem, der arbejder med mennesker og mad, fx ernæringsfaglige, skolelærere, sosu’er og sygeplejersker, som i deres møde med børn, overvægtige, småtspisende, fejlernærede eller andre får mere i værktøjskassen til samtalen om mad.