Jasmin Gabay - Klimakløgtigt kagekalas - Muusmann Forlag

Klimakløgtigt kagekalas

229,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 172,46 kr. (-25%)

Et program som Den store bagedyst lægger gaderne øde, når det ruller over skærmen. Og seerne nøjes ikke kun med at se deltagerne svede over kagedejen, de kaster sig også selv over den søde kunst. Specialbutikker dukker op alle vegne med eksotiske ingredienser og avancerede køkkenredskaber til alverdens kager. De små hjem flyder over med fondant, silikoneforme og kandiserede blomster.

Med dette følger desværre et ret stort madspild. Rester, kagekanter og halvfyldte poser og bøtter med særlige ingredienser, som aldrig bliver brugt igen. Vi smider mere end 700.000 tons mad ud hvert år, svarende til hver femte indkøbsvogn. CO2-bidraget fra søde sager, snacks og diverse drikkevarer er det samme som vores CO2-bidrag fra rødt kød.

Alt dette har fået Jasmin Gabay til at tænke over, hvad vi mon kan gøre for at mindske CO2-­udledningen og passe bedre på vores jord, uden at vi skal give afkald på alt for meget af det gode. Kimen til denne bog blev for alvor lagt, da hun i foråret var ambassadør for Folkekirkens Nødhjælps madspildskampagne og fik til opgave at skabe kage- og dessertopskrifter ud fra et miljøhensyn. Bogens mission er således at gøre bæredygtighed tilgængeligt for alle og lokke flere i køkkenet med sjove og nemme opskrifter.

Opskrifterne er opdelt i forskellige kategorier, fx ”Den med gule mærker”, hvor der er taget udgangspunkt i supermarkedets ingredienser med datomærkning. Det er ofte de samme varer, som ender med de gule mærkater. Mange af dem er vældig gode til bagning, og på den måde kan man både være med til at mindske madspild og spare penge. Jasmin har også været en tur bagerst i sit køkkenskab og fundet ud af, hvilke poser, der står længst tid ubrugt. Det er der kommet nogle sjove, men utroligt velsmagende kager ud af. For velsmag er stadig det vigtigste, når vi bager!

Opskrifterne er inddelt efter årets 12 måneder med fokus på årstiderne og de forskellige frugter og bær, der er i sæson.

Udgives af OP Publish i samarbejde med Muusmann Forlag.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Klimakløgtigt kagekalas
Forfatter Jasmin Gabay
Sider 161
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Maj 2020
ISBN 978-87-93951-13-6

Om forfatter

Jasmin Gabay

Jasmin Gabay blev landskendt, da hun nåede finalen i Den Store Bagedyst 2018, hvor hendes farverige figur og legende tilgang til kagebageriet vandt seernes hjerter. Jasmin har et ønske om at gøre klimavenlige opskrifter mere jordnære. Kagerne skal være lette og sjove at lave, samtidig med at de gør noget godt for både pengepungen og planeten.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.