Bæredygtighed - Muusmann Forlag

Bæredygtighed

Fra moralsk pegefinger til etisk kompas

99,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 74,96 kr. (-25%)

Det siger anmelderne om bogen:

“Sammen med alle de mennesker, hun har interviewet, skaber Belling inspiration ved at kaste en stor håndfuld frø af historier og viden og refleksionsspørgsmål op. Mon ikke en del af dem begynder at spire og vokse hos læseren.” – Theis Scherfig, Højskolebladet 2020.

“Jeg kunne rigtigt godt lide modellen/kompasset, da det blev visuelt, og de konkrete mellemspil er historier, der er nemme at huske. Jeg blev inspireret til at få lyst til at lave mere vildt i haven og prøve om jeg kan lave område med køkkenhave.” – læserkommentar, 2020.

Om bogen: 

Vores civilisation har brug for øjeblikkelig omstilling. Det kræver samspil mellem bæredygtig dannelse, samfundsforandringer og et etisk kompas, så vi ikke kommer på katastrofekurs. Med et klart etisk kompas bliver det muligt at navigere i en verden fyldt med forførende muligheder og uoverskuelige problemer, så vi kan sætte ny retning og finde mod til at handle.

De næste 10 år bliver afgørende for, hvordan vi som mennesker lærer at sameksistere med kloden. Både små og store valg bliver vigtige. Lone Belling sætter fokus på bæredygtighed som afgørende faktor og trend for vores liv og samfundsudvikling på vej ind i 2020’erne og opfordrer os til at overveje, hvad det er for en verden, vi vil give videre til vores børn og børnebørn.

Bogen deler attraktive fremtidsbilleder, giver inspirerende eksempler fra leve­dygtige projekter og fortæller om mennesker, som følger deres etiske kompas. Mød blandt mange andre den altruistiske erhvervsmand Djaffar Shalchi, den ­visionære politiker ­Mogens Lykketoft foruden et engageret kunstnerpar, en forsker og en grøn aktivist; ­mennesker, som gør det både cool og meningsgivende
at være bæredygtig.

En visionær og helhedsorienteret bog for dem, der ønsker at handle og skabe – ved at tage ansvar for egne valg og planetære aftryk og samtidig bidrage til fælles bevægelse mod bæredygtig udvikling. For dem, der vil følge deres etiske kompas.

Connie Hedegaard
“Hvad er – egentlig – det gode liv i det 21. århundrede? Bogens samtaler med mennesker, der går stærkt op i bæredygtighed, giver nogle af svarene. Men det vigtigste er, at hvert kapitel slutter med en række spørgsmål, der inviterer læseren til at overveje med sig selv og sine samtalepartnere, hvilke mål man selv vil sætte sig: Hvad er vigtigt, og hvad er ikke vigtigt? Hvor og hvordan kan man selv bidrage til den nødvendige forandring?”

Ikke på lager

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Bæredygtighed
Undertitel Fra moralsk pegefinger til etisk kompas
Forfatter Lone Belling
Sider 288
Format 170 x 240 mm
Omslag Softback
Udgivelse November 2019
ISBN 978-87-93679-59-7

Om forfatter

Lone Belling

Lone Belling er skribent, foredragsholder og konsulent med særlig vægt på bæredygtighed, dannelse og innovation. Stifter af konsulentfirmaet Liv og Lederskab. Har tidligere udgivet: Bæredygtig dannelse – skitser til en empatisk verden (2017), Teori U – som ramme for innovativ organisationsudvikling (2012), Fortællinger fra U’et – Teori U omsat i liv, læring og lederskab (red.) (2010).

Updating…
  • Ingen varer i kurven.