Bæredygtig kost - Muusmann Forlag

Bæredygtig kost

En guide til valg af bæredygtig kost med omtanke for miljø og dyrevelfærd

49,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 37,46 kr. (-25%)

En guide til de forbrugere, der gerne vil spise mere bæredygtigt med omtanke for miljø og dyre­velfærd. Bogen er fyldt med den nødvendige baggrundsviden, man skal bruge, når man skal træffe et valg i supermarkedet, om hvilke varer der skal i kurven og med hjem.

Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, hvilket betyder, at vi skal producere flere og flere fødevarer uden at drive rovdrift på naturen og dens ressourcer. De fleste danskere har nok hørt om begrebet bæredygtighed og ved også, at det belaster miljøet mere at spise kød frem for grøntsager. Alligevel vil de fleste nok blive overraskede over, hvor stor en forskel det rent faktisk gør at bytte oksebøffen ud med en vegetardelle indimellem.

Rent miljømæssigt ville det være godt, hvis vi alle levede vegansk. Når det er sagt, er det nok ikke realistisk, at hele verden eller bare hele Danmark bytter kødet ud med soja og lever 100 % vegansk, men det er heller ikke det, det handler om. Det behøver ikke at være enten-eller, men ­både-og. Man behøver ikke være fuldtidsveganer for at gøre en forskel. På moderne dansk kaldes det at være flexitar (en person, der har truffet et valg om at inkludere udvalgte animalske råvarer i den ellers overvejende grønne livsstil). I en gennemsnitsdanskers CO2-regnskab fylder fødevarer 20-25 %, så klimavenlig mad på menuen er et must i den grønne omstilling. Derudover er det et område, hvor den enkelte person eller familie relativt let kan gøre en forskel.

Men hvor skal man som forbruger starte, hvis man gerne vil spise en mere miljøvenlig kost? At købe ind kan jo virke som en jungle af forbrugsmærker, råd om økologi, eller at man skal spise efter sæson.

Denne bog er til dig, der gerne vil leve mere bæredygtigt, men har brug for at lære, hvordan du træffer bedre valg i supermarkedet, og når du skal planlægge madlavningen. Bogen er også til dig, der ikke ved, hvor du skal starte og gerne vil have lidt hjælp til at finde rundt i informations- og mærkejunglen. Forfatteren gennemgår de overordnede grupper af fødevarer og giver en forklaring på, hvad der er godt at vælge og hvorfor. Både med henblik på bæredygtighed, dyrevelfærd og i forhold til at undgå unødige kemikalier i sine fødevarer.

Derudover indeholder bogen også lækre opskrifter, der kan inspirere dig og dine nærmeste til en lækker bæredygtig kost.

I denne bog bliver to af Julies store passioner, bæredygtighed og god mad, kombineret, når hun guider forbrugerne til at vælge mere miljø- og dyrevenligt, når der skal handles ind til ugen.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Bæredygtig kost
Undertitel En guide til valg af bæredygtig kost med omtanke for miljø og dyrevelfærd
Forfatter Julie Juanita Larsen
Sider 216
Format 170 x 240 mm
Omslag Softback
Udgivelse Maj 2019
ISBN 978-87-93575-65-3

Om forfatter

Julie Juanita Larsen

Julie er uddannet havbiolog fra Københavns Universitet og er desuden bachelor i miljøbiologi. Til daglig arbejder Julie både som gymnasielærer hvor hun underviser i biologi og naturgeografi, og så har hun sin egen formidlingsvirksomhed hvor hun blandt andet fungerer som konsulent for miljøorganisationen Plastic Change, hvor hun har været projektleder på organisationens formidlings- og undervisningsarbejde. Derudover er hun forfatter på to undervisningsforløb på Gyldendals onlineportaler og en børnebog om plastik i havet og holder foredrag om plastik og bæredygtighed og deler desuden en masse viden på hendes facebookside “grønne glæder”.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.