Det siger læserne om bogen:
“Mange tak for en helt enorm super god bog, som føjer endnu flere planter til mine lister.. Og mange tak for dine interessante designs.”
“Mange tak for en fantastisk bog. Dit kendskab til haveplaner og planteskole føjer en dybere dimension til bogen. Du har medtaget mange planter, jeg ikke har hørt om før i Permakultur sammenhæng, og flere kvælstoffikserende end jeg kendte til. Tak.”
“Den spiselige permahave er en god gedigen, lækkert opsat bog med nogle meget smukke, inspirerende fotografier, som man kan sidde og falde hen over, uanset om man planlægger at kaste sig ud i en omlægning til permakultur eller ej.”
Om bogen:
Forestil dig en have, hvor træerne drypper med frisk frugt, buske er smykket med lækre bær, gourmetsvampe spirer i skyggen, hårdføre kiwier giver frugt højt oppe i en lund af lindetræer. Snørklede rum med urtespiraler, høje vægge af beplantede jerngitre og bunden tætpakket med højbede, der giver kontur i landskabet. Du er nu netop trådt ind i riget Kærbakkens Permahave på Samsø – hvor naturen er din læremester.
Ideen bag permakultur er enkel: Tag dig af jorden, og jorden vil tage sig af dig. I klare logiske trin tilbyder bogen de værktøjer, du har brug for for at gøre din have til et overdådigt spisekammer i pagt med naturen.
Permahaven er et økologisk kredsløb, der er anlagt, så den vedligeholder og udvikler sig selv – fx ved hjælp af flerårige planter, jorddække, stabling af planter og biodiversitet. Alle vækster i haven har en funktion: de kan spises, giver ly og læ, holder ukrudt nede, bidrager som gødning, tiltrækker de rigtige insekter, der holder andre skadelige insekter på afstand, hjælper med bestøvning osv.
Bogen dækker de grundlæggende principper for nordisk permakultur, viser hele designprocessen med detaljerede oplysninger om planter, vand, mad, dyr og strukturer til en færdig helhedsplan. Fyldt med eksempler fra det virkelige liv og trin for trin-projekter vil denne bog være en uvurderlig ressource og hjælpe dig til at ændre dit stykke land, stort som lille, til et bæredygtigt økosystem og en spiselig oase.
Permakultur betyder ‘vedvarende kultur’. Begrebet stammer fra et planlægningssystem for jordbrug introduceret i 1970’erne af australierne Bill Mollison og David Holmgren. Det handler om opbygningen af en vedvarende dyrkning ved hjælp af økologisk bæredygtige systemer, som er i fuld harmoni med naturen og dens ressourcer.