Permahave - Høst fra træerne - Muusmann Forlag

Høst fra træerne

Opskrifter fra den spiselige permahave

299,95 DKKMEDLEMSKABSPRIS 224,96 DKK (-25%)

“Opskrifterne er superlækre og enkle at lave, og flere er genkendelige, da det blot er plantearten, der er skiftet ud.” – Uddrag fra bibliotekernes anmeldelse 

 

40 træer med spiselige egenskaber er omdrejningspunktet for denne inspirerende bog, der viser, hvordan man kan anvende høsten fra træerne i lækre retter.

Bogen guider dig til at høste frugterne fra træerne i haven og bruge dem i enkle opskrifter til dagligt brug. I stedet for at inkludere almindelige frugt­ træer, fokuseres der på mindre kendte træer med spiselig frugt, nødder, blade, saft eller andre dele.

Der findes mange forskellige træer, vi kan plante i vores haver, i landbruget og i frugtplantager. På grund af klimaforandringer er det nu blevet meget vigtigere end før at overveje et mere forskelligartet udvalg af træer til ha­ven. Plantediversitet er en af de vigtigste måder, hvormed vi kan gøre vores haver eller landbrugssystemer mere modstandsdygtige over for ændringer i klimaet.

Bogen hviler på forfatterens egne erfaringer med i mange år at have dyrket flere specielle træer og have afholdt kurser i at tilberede høsten. Hvis du har besluttet at skabe en spiselig permahave, er det naturligvis essentielt, at de mange nye planter og træer kan indarbejdes i det daglige liv. Sådan trives haven og gartneren bedst – nemlig i symbiose med hinanden.

Info

Titel Høst fra træerne
Undertitel Opskrifter fra den spiselige permahave
Forfatter Birgit Rothmann
Fotograf Tina Brok Hansen
Sider 288
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Maj 2021
ISBN 978-87-93951-68-6

Om forfatter

Birgit Rothmann

Uddannet lærer og skolebibliotekar og har i mange år arbejdet som lærer, undervisningskonsulent og international koordinator på en række projekter i udlandet. Birgit er født og opvokset på en planteskole i Midtjylland og har i over 40 år fungeret som havekonsulent i fritiden. På en tur til La Gomera i 2010 opdagede hun permakulturen og blev straks bidt af tankerne bag. Har siden taget International Permakultur Designkursus og arbejder i dag med udbredelse af permakultur og design af skovhaver.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.