Du kender det sikkert godt: Du vil gerne indføre en kødfri dag om ugen, lave mad til din vegetariske ven eller bare generelt leve mere plantebaseret. Men hvordan gør man dét, hvis man samtidig ikke vil slippe alle hverdagsfavoritterne som burgere, frikadeller og kødsovs? Og scorelasagnen! Hvad med den? Ingen grund til panik, for det grønne køkken har din ryg.
Det plantebaserede køkken kan for mange virke overvældende og en anelse kompliceret, men det behøver det ikke at være. Det kræver blot et åbent sind, lidt tålmodighed og kærlighed. Den gode nyhed er, at de gamle klassikere, du har spist i årevis, alle sammen kan laves mindst lige så snaskede og lækre, som du kender dem – bare uden det hakkede kød.
Plantebaseret fars byder ind med 36 opskrifter på veganificerede klassikere i form af bønneburgere, quinoafrikadeller, valnøddebolognese og linselasagne og giver samtidig sit bud på veganske varianter af moderne fastfood – var det fx noget med krydrede salattacos eller veganske hotdogpølser? Uanset om du er til hakkebøffer eller taco-tirsdag, nybegynder eller øvet, vil du helt sikkert kunne finde en opskrift for dig. Og det hele smager naturligvis fantastisk.