FORUDBESTILLING: Mamas daal

Træd ind i Mamas punjabi daal-univers

279,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 209,96 kr. (-25%)

Titlen udkommer d. 31. juli

Er daal ikke bare en gryderet med røde linser? Sådan vil de fleste nok spørge. Men iIndien og Pakistan refererer daal til hele familien af bælgfrugter, dvs. linser, bønner og ærter, og der findes mange forskellige typer med hver deres særlige egenskaber. Mama, som har rødder i Punjab, er en sand mester på feltet og deler her sin viden og skønne opskrifter på dampende varme, krydrede og duftende retter med daal.

Bælgfrugter er en gave i køkkenet. De er næringsrige, sunde og gavnlige for klimaet, men deres fulde potentiale er endnu ikke udnyttet i Danmark. Med årtiers ekspertise ønsker Mama og resten af holdet bag Mamas Daal at bringe bælgfrugterne ind i de danske hjem og vise, hvordan de kan fyldes med smag og blive en uundværlig del af hverdagsmaden for både veganere, vegetarer og kødspisere.
Mamas køkken rummer hele 18 krukker med forskellige daal-typer, og hun mestrer kunsten at forvandle disse simple ingredienser til sprøde pakora, klassiske supper, cremede curries, bløde fladbrød og endda desserter. Hemmeligheden ligger for en stor del i sammensætningen af krydderier, og her løfter Mama sløret for særlige krydderiblandinger fra sit eget køkken, som skaber ægte magi i gryden. Desuden gives opskrifter på brød, ris, chutneyer og andet tilbehør, som fuldender måltidet.

Info

Titel FORUDBESTILLING: Mamas daal
Undertitel Træd ind i Mamas punjabi daal-univers
Forfatter Rubina Anjum, Uswa Anjum & Elias Nomani
Sider 234
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Juli 2025
ISBN 978-87-94441-91-9

Om forfatter

Rubina Anjum, Uswa Anjum & Elias Nomani

Rubina Anjum, aka Mama, flyttede til København som 10-årig og har altid udtrykt sin kærlighed gennem madlavning. Uswa Anjum, Rubinas datter, er læge, forsker og underviser. Under coronapandemien startede hun instagramsiden @Mamasdaal for at støtte Mamas drøm om at sælge daal. Det skulle bare være en hobby, men så stak det af. Mamas Daal blev finalist til DM i Streetfood i 2022. Mamas æblechutney blev finalist til produktprisen “Sol over Gudhjem” i 2024. Claus Meyer kom hjem til Mama for at smage hendes daal, og i dag har hun madkurser i Meyers Madhus. Mamaspassion og flair for punjabi-madlavning og Uswas ønske om at støtte op omkring sin mors drøm er rygraden i Mamas Daal. Sammen vil de bringe ægte daal-glæde til Danmark. Elias Nomani, er gift med Uswa, og har en baggrund inden for forretningsudvikling, og har gjort en betydelig forskel forskel for Mamas Daal forretning.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.