Cecilie Blovsted: Lev et liv med mere frihed

Gæsteindlæg med Cecilie Blovsted, medforfatter til den nye bog Den lille guide til Økonomisk Frihed.

Drømmer du også om mere tid og fritid i hverdagen? At leve det liv, du vil leve og ikke det samfundet fortæller os, at vi bør leve? Det var Cecilies ønske, da hun blev mor. Hun ville have tid til nærvær og friheden til at gøre, hvad der gjorde hende lykkelig. Læs med her for at høre om Cecilies vej til økonomisk frihed og få inspiration til at gøre det samme.

 


 

Mange af os lever et liv, vi ikke trives i. Stille og roligt er hverdagen blevet et hamsterhjul, hvor vi forsøger at halse efter – og det føles uoverskueligt, ja måske nærmest helt umuligt at hoppe af. At stoppe op. At stille sig selv spørgsmålet: Hvilket liv ønsker jeg at leve? Hvad vil jeg bruge min tid på? Hvad gør mig glad?

 

For i vores iver på at efterleve samfundets mange forventninger – dét, vi er opflasket med at skulle; dét, der gavner samfundet – har vi måske glemt os selv. Vi har glemt, hvad vi gerne vil og hvilket liv vi ønsker at leve.

 

Jeg selv halsede efter: holdt ét sabbatår fra gymnasiet og så var det ellers videre med bachelor og direkte til kandidaten og det gode studiejob. Jeg satte snuden i sporet: voksenjobbet, karrieren – dét, livet virkelig handlede om – var lige om hjørnet.

 

Men så blev jeg gravid. Og en forårsdag i 2016 kom min datter til verden. Allerede da hun var fem dage gammel, mindede sundhedsplejersken os om, at vi skulle huske at skrive hende op til institution. Og i mit stille sind voksede en lille omsorgsrevolution: for mig selv, for min mand, for min datter og for alle mine andre medmennesker. Med fødslen af min datter, fødtes også tvivlen. Jeg blev smerteligt bevidst om, at det liv, vi var i gang med at leve, ikke var vores liv, men det liv, samfundet forventede af os.

 

Og sådan blev vi tvunget til at tage vores liv op til overvejelse. Vi startede forfra. Famlede os frem. Begyndte at leve et mere simpelt liv, der for os betød et langt friere liv, hvor børnene ikke skulle i institution, og hvor vi kunne bruge vores tid på det, der betyder mest for os: nærvær med og over for hinanden. Allerede før vi vidste, at det havde et navn, blev vi en del af det fænomen, der går under FIRE-bevægelsen. Det står for Financial Independence, Retire Early.

 

Oversat til dansk betyder det: økonomisk uafhængighed, tidlig pension. Men det behøver ikke være et ønske om at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet, ej heller en drøm om komplet finansiel uafhængighed, der driver os.

 

I Den lille guide til økonomisk frihed er omdrejningspunktet frihed. Frihed til at gøre, hvad vi vil, når vi vil. Med bogen håber min medforfatter Sarah Ophelia Møss og jeg at kunne inspirere dig til at mærke efter, hvilket liv du drømmer om at leve og i hvilken grad det harmonerer med den virkelighed, du befinder dig i lige nu.

 

På baggrund af egne erfaringer, viden og research inden for feltet, giver vi dig en række redskaber til, hvordan lige præcis du kan opnå den grad af frihed, du ønsker i dit liv: er det den økonomiske frihed til at kunne stoppe med at arbejde, gå ned i tid eller ønsker du den komplette økonomiske uafhængighed? I bogen hjælper vi dig med at regne ud, hvor meget du skal have sparet op, ligesom du finder inspiration til, hvordan du enten kan skære ned på dit forbrug eller skabe en passiv indkomst, der begge bringer dig tættere et friere liv. Du møder også en række fortællinger fra andre, der har opnået eller arbejder på at opnå økonomisk frihed.

 

For selvom det måske kan synes uoverskueligt at stå af hamsterhjulet, kan de fleste af os med relativt få og simple ændringer i hverdagen, skabe en langt større økonomisk frihed til at træffe de valg, vi gerne vil, når vi vil det.

 

– Cecilie Blovsted

 


 

Vil du lære med om økonomisk frihed, så kan du få bogen til kun 149,46,- som Grønne Hjerter medlem (du sparer 49,99)!

 

Er du generelt interesseret i økonomi, så kan vi også varmt anbefale den nye bog Den lille guide til bæredygtig investering. Har du lyst til at høre mere, kan du læse sidste uges blogindlæg om netop dette emne lige her.

 

 

Der er mange andre gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.