Sarah Ophelia Møss: Du kan skabe en positiv forandring i verden ved at investere dine sparekroner bæredygtigt

Gæsteindlæg med Sarah Ophelia Møss, medforfatter til den kommende bog Den lille guide til bæredygtig investering.

Vil du også hjælpe med, at gøre verden lidt grønnere? Der er mange måder at gøre det på, men hvis ting som kødfrie dage ikke lige er noget for dig, hvad så med bæredygtig investering? Læs med her for at høre Sarah Ophelia Møss’ tanker om denne spændende trend.


 

Interessen for investering har de seneste år vundet frem blandt os private investorer. Mange vil gerne investere hele eller dele af deres opsparing i fx aktier, så opsparingen kan vokse sig større. Der bliver en stadig større bevidsthed om, at det er forbeholdt alle at investere sine penge.

 

Samtidig er også en anden dagsorden dominerende – og yderst nødvendig. Det drejer sig om den bæredygtige dagsorden. De allestedsnærværende klimaforandringer har fået mange af os til at indse, at der er noget galt med klodens balance. Og det åbner for snakken om, hvad vi kan gøre for at skabe en grøn omstilling af samfundet.

 

Derfor har jeg og min medforfatter Jane Ibsen Piper skrevet Den lille guide til bæredygtig investering til dig, der gerne vil i gang med at investere dine penge, men også gerne vil investere dem i virksomheder, der ikke skader verden på den lange bane. Du kan nemlig være med til at understøtte den grønne omstilling ved at eje en lille del af de virksomheder, der forstår at drive deres forretning uden at ‘brænde kloden af’ samtidig. Vi viser vi dig en række måder, hvorpå du kan få et godt afkast af dine penge, så de arbejder for dig, mens du sover.

 

Hvor mange af os måske skærer ned for indtaget af kød, dropper flyveturen eller vælger cyklen frem for bilen i hverdagen, overser mange af os, at vi kan gøre en stor forskel ved at sørge for vores penge opbevares på en måde, der arbejder for den grønne agenda i samfundet.

 

 

Til daglig har jeg et større netværk på 65.000 danskere, der interesserer sig for eller ønsker at komme i gang med at investere deres penge. Og jeg oplever en stadig stigende interesse og efterspørgsel for de bæredygtige investeringer.

 

Det er altså noget, der fylder blandt de private investorer i Danmark. Men jeg oplever også, hvordan det kan føles uigennemskueligt, kringlet eller ligefrem frustrerende for den private investor at gennemskue, hvorvidt en investering er bæredygtig eller ej. Det er simpelthen en jungle at finde rundt i, og vi har da også set flere tilfælde af såkaldt ‘greenwashing’: selskaber, der udadtil slår sig på at være bæredygtige, men hvor det modsatte desværre er tilfældet.

 

Med Den lille guide til bæredygtig investering giver Jane Ibsen Piper og jeg dig en grundlæggende viden om bæredygtig investering, så du føler dig tryg til at gå i gang med at investere dine penge bæredygtigt. Der er ingen tvivl om, at feltet for bæredygtig investering lige nu er en blanding mellem en jungle og det vilde vest, og vi vil med bogen gerne gøre vores til at afmystificere emnet – så du som privatinvestor også har mod på at være med.

 

Og hvor de røde bøffer og flyrejserne kan være svære at vælge fra, fordi det giver nogle en øget livskvalitet, har det som udgangspunkt ingen praktisk indflydelse på vores hverdag, hvorvidt vi investerer bæredygtigt eller ej. Det er altså en relativt lille indsats, vi indledningsvist skal gøre, for at vores sparekroner kan gøre den store forskel – en forskel, større end alt det andet, vi gør. Og her er vores ønske og håb, at Den lille guide til bæredygtig investering hjælper dig godt på vej.

 

– Sarah Ophelia Møss

 


 

Lyder bæredygtig investering interessant, og vil du læse mere, så kan du få bogen til kun 149,46,- som Grønne Hjerter medlem (du sparer 49,99)!

 

Sarah Ophelia Møss har også en anden bog på vej sammen med Cecilie Blovsted: Den lille guide til økonomisk frihed. Den kan du læse mere om i næste uges blogindlæg.

 

 

Der er også mange andre gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.