Slip fri af perfektionismens greb

Perfektion. Umuligt at opnå, men alligevel stræber mange efter det. Bogen handler om de udfordringer og konsekvenser, der følger med livet som perfektionist, samt hvordan man med egenterapeutiske øvelser kan arbejde sig væk fra perfektionismens uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre.

DKK299.95

Se uddrag
Varenummer (SKU): 978-87-93430-81-5 Kategori:

Info

Titel

Slip fri af perfektionismens greb

Forfatter

Marie-Louise Vandborg Svane Dehn

Sider

296

Format

170 x 240 mm

Omslag

Softback

Udgivelse

Oktober 2017

ISBN

978-87-93430-81-5

Om forfatter

Marie-Louise Vandborg Svane Dehn

Marie-Louise Vandborg Svane Dehn

Autoriseret psykolog og videreuddannet specialist i psykoterapi og klinisk psykologi med særligt speciale i depression, angst, stress og perfektionisme. Hun har i løbet af de seneste 10 år arbejdet i psykiatrien og har ved siden af privatpraksis, hvor hun har klientforløb, supervisionsforløb og undervisningsopgaver. Marie-Louise skriver løbende artikler og vandt i 2009 en pris for formidlingsevne i forbindelse med fremlægning og formidling af en litterær forskningsundersøgelse blandt Gentofte Hospitals netværk for unge forskere.

Perfektion. Hvad enten det handler om arbejdsliv, familieliv eller fritidsinteresser, er det umuligt at opnå. Alligevel stræber mange efter det. Bogens omdrejningspunkt er de udfordringer og konsekvenser, der følger med livet som perfektionist, samt hvordan man med egenterapeutiske øvelser kan arbejde sig væk fra perfektionismens uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre.

Et menneskes stræben efter perfektion kan bunde i flere ting. For mange er det en måde at stræbe efter at blive mere lykkelig, hel, accepteret eller god. Altså et godt menneske.

Hovedparten af perfektionister synes ikke selv, at de er perfekte. Mange ved dog samtidig godt inderst inde, at de konstant forsøger at optimere sig selv for at blive det. Men det kan have alvorlige konsekvenser at stræbe efter det perfekte selv, det perfekte liv, de perfekte mål. Mange har sideløbende psykiske vanskeligheder, og hovedparten søger ikke professionel hjælp. I hvert fald ikke førend problemet har ført store vanskeligheder eller mere alvorlig psykisk lidelse med sig. Typiske følgevirkninger er blandt andet stress, angst, depression, manglende livsglæde eller mening i livet samt lavt selvværd.

Bogen henvender sig til mennesker, der ønsker at arbejde med sig selv, og mennesker, der lever sammen med eller kender en perfektionist og ønsker øget forståelse. Bogen er også relevant for behandlere, der arbejder med perfektionisme og gerne vil vide mere om, hvordan man kan forstå og arbejde terapeutisk med perfektionisme. Anden del af bogen er øvelsesorienteret og handler om, hvordan man ved hjælp af refleksionsopgaver kan påbegynde arbejdet med at reducere sine perfektionistiske tendenser og søge hen imod et lettere og friere liv.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.