Kræft og ernæring

Bogen er fyldt med gode råd og vejledninger om ernæring og indeholder en lang række herlige, energi-tætte og nemme opskrifter, forslag til måltider samt kostplaner. Man får desuden viden om, hvad der er vigtigt at spise ved vægttab og nedsat appetit – under og efter kræftbehandling.

DKK299.95

Ikke på lager

Se uddrag
Varenummer (SKU): 978-87-92746-42-9 Varekategori:

Info

Titel

Kræft og ernæring

Undertitel

Genvind styrke ved vægttab og manglende appetit

Forfatter

Mette Borre og Line Dam Bülow

Sider

287

Format

170 x 240 mm

Omslag

Softback

Udgivelse

Oktober 2013

ISBN

978-87-92746-42-9

Om forfatter

Mette Borre

Mette Borre

Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.

Ernæring – en vigtig del af livet og en nødvendighed for at overleve. Vægttab og nedsat appetit giver anledning til bekymring hos såvel den kræftsyge som hos familie og andre pårørende.

Sygdom synliggøres ofte ved tab af vægt, og der opstår nemt en følelse af magtesløshed samtidig med et stort ønske om at kunne gøre noget aktivt for den småtspisende. Den rette ernæring kan være med til at gøre en forskel og således få stor betydning for, at den enkelte kan bevare eller genvinde vægt, funktionsevne og livskvalitet. Her er de nærmeste – familie, venner og andre i omgangskredsen vigtige aktører.

Definitionen på et måltid er, at mindst to deler noget mad. I Italien er mad lig med kærlighed, og der sørger man for måltider til den syge lige til det sidste. Serveres et godt og lækkert måltid til den kræftsyge er det for ægtefælle, kæreste, forældre eller børn en af måderne at udvise omsorg og støtte på.

Den småtspisende skal ikke spise groft, grønt og fedtfattigt, som det anbefales raske. Derimod skal de spise mad med et højt indhold af energi og protein, for at kunne stabilisere eller øge vægten. Anbefalinger til småtspisende med vægttab er derfor meget anderledes end til raske.

Kræft & ernæring er fyldt med gode råd og vejledninger om ernæring og indeholder en lang række herlige, energi-tætte og nemme opskrifter, forslag til måltider samt kostplaner. Man får desuden viden om, hvad der er vigtigt at spise ved vægttab og nedsat appetit – under og efter kræftbehandling.

Bogen er skrevet til den kræftsyge, og ikke mindst til de pårørende, venner og bekendte, der gerne vil støtte i en svær tid.

Fagfolk, der beskæftiger sig med patienter med kræftsygdom kan også med fordel læse bogen.

Forord ved Michael Borre, Overlæge, dr.med., professor og formand for DMCG.dk (sammenslutningen af Danske Multidisciplinære Cancer Grupper) Mette Borre og Line Dam Bülow er begge uddannede kliniske diætister og arbejder til hverdag med kræftpatienter og deres ernæring.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.