Samsø

Mad og mennesker

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

På Samsø er maden tæt knyttet til menneskene, og fremstillingen af maden er afhængig af menneskelige relationer. Relationer er vigtige i alle liv, men er nærmest en forudsætning for et liv på en ø. Det er den historie, den samske forfatter beskriver, og den, fotografen smukt og skarpt portrætterer. De kommer rundt i alle hjørner af øen, hvor de smager, snuser, sanser, spiser og snakker om øens madsteder og produkter. Det er den første bog om øen i mange år, og den fortæller om det moderne Samsø, hvor tradition og nytænkning går hånd i hånd.

Beretningen er forankret i det lokale og går helt ind bag de smukke anretninger og finder kompromisløst vejen tilbage til de oprindelige produkter og de mennesker, der skaber dem. Før Ruth Lange og Torben Ulrik Nissen eksempelvis smager sommerbukken, følger de jægeren og dyret, er med til brækningen og ser tilberedningen. Det er blevet til mange fornøjelige og gode historier om menneskers ildhu og engagement, men også om øens særlige stemning, om kampen for det gode liv og om samhørighed og sammenhold og bæredygtighed på mange områder.

Bogen er fuld af appetitvækkende billeder, og øens mange dygtige kokke og nicheproducenter deler generøst ud af deres lækre opskrifter. Bogen er en appetitvækker, en gastronomisk guide og samtidig en inspiration til læsere, der overvejer at handle aktivt for at skabe det gode liv.

Ikke på lager

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Samsø
Undertitel Mad og mennesker
Forfatter Ruth Lange
Fotograf Torben Ulrik Nissen
Sider 273
Format 215 x 280 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Oktober 2015
ISBN 978-87-93314-01-6

Om forfatter

Ruth Lange

Ruth Lange er uddannet dramaturg og har arbejdet med teater og som dramalærer i mange år. Hun er også forfatter til to meget forskellige bøger, der begge har Samsø som centrum og referenceramme. Ruth Lange kan det med at jonglere med ord – både mundtligt og skriftligt. Som teatermenneske kender hun sine virkemidler foran publikum og optræder både med foredrag, stand up, sange og som syngende festtelegram. Ruth Lange har medvirket i næsten 40 tv-udsendelser om Sprogblomster, som forsvarer af den samske dialekt, og har været aktiv for at skabe et meget underholdende program. Man går altid oplivet og smilende fra et møde med den glade samsing.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.