Als og Sundeved

Mad, mennesker og måltider

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

Den sønderjyske madkultur har en særstilling blandt de regionale køkkener i Danmark på grund af grænselandets særlige historie og kulturmødet mellem dansk og tysk. På Als og Sundeved møder vi det bedste af de to kulturer, og her har god mad og store fester altid været med til at samle mennesker på trods af forskelle.

Bogen handler om gastronomi og madkultur på Als og Sundeved og om de mennesker, der engagerer sig i at producere noget helt personligt og særligt.

Den tegner et bredspektret, informativt og fængende portræt af lokale fødevareproducenter og restauranter samt den gode livsstil og høje kvalitet, man finder i dette område, når det gælder mad og smag. Fokus ligger på de gode råvarer og glæden ved at producere og bruge unikke kvalitetsprodukter. Desuden får økologisk produktion og bæredygtighed en del opmærksomhed i fin harmoni med Sønderborgs indsats som energi-rigtig kommune.

Opskrifter på gode retter med egnens råvarer indgår som en naturlig del af fortællingerne fra denne frodige del af Danmark. Hertil kommer skildringer af lokale begivenheder og traditioner, hvori der indgår mad – fx romregattaen om foråret, ringriderfester i Sønderborg og på Als og Sundeved, naturskolernes kurser om spiselig natur samt kongejagt i Nørreskoven og fællesspisninger i landsbylaugene.

Ligeledes vil der være madrelaterede præsentationer af de fire fyrsteslotte på Als og Sundeved: Sønderborg Slot og Christian 2.s fyrstelige måltider, Gråsten Slot med opdræt og salg af karper, Augustenborg Slot med NaturErhvervstyrelsen samt Nordborg Slot og middelaldermad.

Forfatteren og fotografen kender Sønderborg, Als og Sundeved særdeles godt. De skildrer et spændende område præget af grænselandets særlige stemning, tone og livssyn. Gennem indlevende portrætter kommer de tæt på mange mennesker, følger deres arbejde og får indblik i deres glæde over at leve, hvor de gør.

Ikke på lager

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Als og Sundeved
Undertitel Mad, mennesker og måltider
Forfatter Inge Andriansen
Fotograf Torben Ulrik Nissen
Sider 265
Format 215 x 280 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Oktober 2017
ISBN 978-87-93430-19-8

Om forfatter

Inge Andriansen

Har som museumsinspektør på Sønderborg Slot gennem årtier været en markant person i den sønderjyske og danske museumsverden med formidlinger via udstillinger, foredrag, artikler og optræden på tv og i radio. Hun er forfatter til en række bøger, heraf flere kogebøger, senest Smag på Sønderjylland.

Torben Ulrik Nissen

Torben Ulrik Nissen har en lang karriere som fotograf bag sig og har rejst jorden rundt og set verden gennem sit kamera. Han er bl.a. fascineret af menneskers hverdagsliv, og hvordan man dyrker jorden og laver mad under vidt forskellige forhold. Han har bl.a. fotograferet til bogen Samsø – mad og mennesker fra 2016.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.