Nyttehaven - Muusmann Forlag

Nyttehaven

Fortællinger fra den økologiske byhave

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

“Man kan høre fuglene, dufte jordbærrene og mærke roen brede sig, når man bladrer i denne bog. Blandingen af historie, personlige beretninger, opskrifter mm. fungerer fint, og det er rart at læse om, hvordan fællesskabet omkring haverne er en vigtig faktor for de medvirkende.”
– Lektørudtalelse, DBC

Midt i en rivende byudvikling opstår nye grønne fællesskaber i haver på byens tage og på små jordstykker bag boligblokke. Drømmen om at dyrke sine egne økologiske grøntsager udleves i små og store køkkenhaver landet rundt. Denne bog fortæller hvordan og inspirerer læseren til selv at gå i gang.

Nyttehaven er en bog om passionerede havefolk, der gavmildt øser af deres viden og dyrkningstips igennem de fire årstider. For eksempel høster Sebastian og hans familie rabarber, som de fremstiller saft, marmelade og rabarbergin af, og Fritz fortæller om, hvordan han forer kartoffelkulen til vinteropbevaring af grøntsager.
Nyttehaven skildrer et stykke velbevaret dansk havekultur midt i storbyen med omdrejningspunkt i nyttehaveforeningen N/F Sundvænget på Amager i København med små afstikkere til byhaver i Aarhus, Aalborg og Odense.
Bogen er til alle, der glædes over og finder ro ved at se noget spire, men også kender ærgrelsen, når duerne eller sneglene har spist de nye skud. Samtidig er den en opfordring til at tage vare på byens frirum og grønne oaser og viderebringe en værdifuld havekulturarv til kommende generationer.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Nyttehaven
Undertitel Fortællinger fra den økologiske byhave
Forfatter Mette Esmark & Bettina Gram
Sider 249
Format 200 x 260 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Marts 2023
ISBN 978-87-94155-77-9

Om forfatter

Mette Esmark og Bettina Gram

Mette Esmark & Bettina Gram

Mette Esmark og Bettina Gram er begge nysgerrige haveejere i N/F Sundvænget. Den idylliske stemning og det inspirerende fællesskab blandt de over 175 havefolk i nyttehaveforeningen gav dem idéen til bogen. Mette er film- og tv-klipper af dokumentarfilm. Bettina er forfatter og redaktør af fagbøger.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.