En flexitar – også kaldet en fleksibel vegetar – er ikke en ny mystisk titel, men dækker over en person, der aktivt har truffet et valg om at inkludere udvalgte animalske råvarer i den ellers overvejende grønne livsstil og derved lave balanceret mad. Herved forenes det allerbedste fra både den vegetabilske og den animalske verden til det, der for mange er den optimale ernæringsmæssige kombination.
Mere grønt mindre kød giver dig opskriften på hvordan. Fokus er på at spise antiinflammatorisk med masser af grøntsager – faktisk et helt kilo om dagen – at hente en stor del af de for kroppen så vigtige aminosyrer fra planterigets grønne proteinbomber og sammensætte mad, der både smager og nærer kroppen optimalt.
Bogen giver blandt andet svar på:
• Hvorfor giver det mening at kombinere masser af grøntsager med velvalgte mængder af de helt rigtige animalske råvarer?
• Et helt kilo grøntsager dagligt – hvordan lykkes jeg med at indtage SÅ meget uden møje og besvær?
• Hvad indeholder de forskellige råvarer af særlige kvaliteter, og hvor meget skal jeg spise for at få den optimale sundhedsbonus?
• Hvordan sammensætter jeg nemt og enkelt udvalgte råvarer til lækre retter med fantastisk velsmag, som tilfredsstiller både store og små i familien?