Kartofler - Muusmann Forlag

Kartofler

249,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 187,46 kr. (-25%)

Er der en grøntsag, der fortjener hyldest og en fornem plads i danskernes køkken, så er det kartoflen. Danmark er et af de bedste steder i verden til at dyrke kartofler, der rummer så mange muligheder i både hverdagskøkkenet og i den højere gastronomi.

KARTOFLER er hyldesten til den lille knold fra nogle af Danmarks mest kreative og velrenommerede mesterkokke. Hans Beck Thomsen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Hurtigkarl viser, hvordan en kartoffel kan blive forvandlet til gastronomi på allerhøjeste plan.

Kartofler er en del af den danske gastronomiske kulturarv. Gennem århundreder har kartoflen været en fast bestanddel i danskernes køkken. Den kan dyrkes stort set overalt i Norden, den kan lagres til vinter­månederne, den er sund, og vi kan få den helt frisk og nyopgravet om sommeren og langt ind i efteråret.

En kartoffel er ikke bare en kartoffel. I KARTOFLER deler de fire kokke ud af deres store viden om kartofler. Bogen fortæller om både anvendelsen i køkkenet, opbevaringen, og hvordan de mange forskellige sorter kan bruges både nye og som lagrede. Bogen indeholder en gennemgang af både kendte og mere sjældne sorter, som med fordel igen kan få plads i haven og på køkkenbordet.

KARTOFLER er både for dem, der elsker kartoflen og gerne vil have endnu flere måder at tilberede den på – og for dem, der endnu ikke kender nok til kartoflens mange muligheder.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Kartofler
Forfatter Erwin Lauterbach, Hans Beck Thomsen, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke
Fotograf Lars Gundersen
Sider 272
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Marts 2021
ISBN 978-87-94155-24-3

Om forfatter

Erwin Lauterbach

Erwin Lauterbach er en nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. Erwin Lauterbach drev og ejede i en årrække den velrenommerede Restaurant Saison, i dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København. Lauterbach har modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen.

Hans Beck Thomsen

Hans Beck Thomsen var gennem mere end 25 år, som tredje generation, ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og forandrede den mere end 200 år gamle kro til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskillige prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Er medlem af Fonden til fremme af dansk gastronomi og driver i dag Restaurant Stranden i Henne.

Jan Hurtigkarl

Jan Hurtigkarl åbnede sin første restaurant, Hos Jan Hurtigkarl, i 1979, i hjertet af København. Siden drev han i mange år restauranten Jan Hurtigkarl & Co. på Nordsjællands kyst, hvor han udviklede et meget personligt, opfindsomt og globalt køkken, der hver sæson havde et nyt tema. Han har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Årets kok og Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København sammen med Jakob Mielcke Hansen – en gourmetrestaurant med fokus på eksperimenterende mad og samspillet mellem den omkringliggende have og køkkenet.

Søren Gericke

Søren Gericke er mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har mod­taget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.