Siden Den plantebaserede kost udkom i 2016, har den været en grundbog for dem, som ønsker at spise grønnere. På baggrund af 800 videnskabelige studier og rapporter gennemgik bo gen alle de væsentlige aspekter af, hvordan man sikrer sig både at få optimal beskyttelse mod livsstilssygdomme, og hvordan man får alle de nødvendige næringsstoffer på en plantebaseret kost.
Siden bogens første udgivelse er den blevet genoptrykt fem gange, og i den mellemliggende periode er der kommet megen ny forskning omkring kost og sundhed. Derfor har forfatterne, klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen, nu opdateret alle bogens kapitler med den nyeste forskning og udvidet den med flere relevante kapitler om bl.a. sportsernæring og global sundhed, ligesom alle bogens opskrifter er nye. Med den reviderede udgave af Den plantebaserede kost får alle, der ønsker at spise en grønnere kost, dermed fortsat den nyeste opdaterede viden om, hvad det vil betyde at spise en plantebaseret kost.