Ligurien - Castel Vittorio - Muusmann Forlag

Castel Vittorio

Historier og opskrifter fra vores norditalienske spisekammer

249,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 187,46 kr. (-25%)

I Ligurien står tiden stille. Maden er rustik og fyldt med smag, vandet er livgivende og krystal­ klart, og menneskene er fulde at historier om en svunden tid. Tag med deltidsitalieneren Pia Scharling, madkritiker Helle Brønnum Carlsen og fotograf Flemming Gernyx til det uopdagede Ligurien, hvor vi får opskrifter og historier af bedstemødre, køkkenchefer og glade gastronomer.

Vi tager også på markedet i Ventimiglia og handler, hvorefter vi tilbereder de skønne råvarer hjemme i eget køkken. Ligurien er kendt for sin unikke olivenolie, sine fantastiske krydderurter og naturligvis en masse lokale grøntsager og friske fisk fra Middelhavet. Mød fx Sandra, der gennem hele sit liv har lavet et focacciabrød med friske løg og en lokal friskost. Det bliver bagt i familiens meget, meget varme stenovn, og når det spises helt friskbagt med et glas lokal rossese-vin til, er det svært ikke at føle sig en smule lykkelig.

Bogen rummer over 50 autentiske opskrifter, en masse gode historier og smukke, inspirerende billeder, der giver dig lyst til at tage af sted til Ligurien lige med det samme.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Castel Vittorio
Undertitel Historier og opskrifter fra vores norditalienske spisekammer
Forfatter Helle Brønnum Carlsen, Pia Scharling
Fotograf Flemming Gernyx
Sider 191
Format 200 x 260 mm
Omslag Hardback
Udgivelse April 2020
ISBN 978-87-93679-74-0

Om forfatter

Helle Brønnum Carlsen

Helle Brønnum Carlsen er lektor i Madkundskab på Københavns Professionshøjskole med en ph.d. i mad og æstetik. Hun har skrevet 20 kogebøger og 5 undervisningsbøger til madkundskab i både grundskolen og på læreruddannelsen. Er desuden madanmelder på 30. år, nu for White Guide, og skriver videnskabelige fødevareartikler for Weekendavisen. Hun underviser også i grundskolen i både madkundskab og andre fag og er ressourceperson i Undervisningsministeriet, når der skal skrives fagformål.

Pia Scharling

Pia Scharling har siden 2009 arrangeret kursusophold i Castel Vittorio og har i et tæt samarbejde med landsbyerne i Nervia-dalen i Ligurien skabt en professionel og stærk ramme omkring ophold og kurser for mad- og musikglade danskere samt en årlig musikfestival, Festival dell’Alta val Nervia. Pia er oprindeligt uddannet sangpædagog fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har arbejdet som stemmecoach og sanger hele sit liv. Efter mødet med landsbyen Castelvittorio overtog udlængslen og iværksætterånden, og på få år har Pia via sit specielle rejsebureau, Pust Rejser, formået at gøre dette vidunderlige hjørne af Italien synligt, til stor glæde for både tilrejsende og fastboende. Pia bor – når hun altså ikke er i Italien – på Østerbro i København med mand og børn.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.