Ægte tæpper

Ægte tæpper er en håndbog i og en hyldest til persisk tæppekunst, der tager dig med på en rejse derud, hvor nomaderne stadig knytter tæpper i mønstre, som er nedarvet gennem århundreder. Bogen fortæller dels om den historiske og kulturelle baggrund for tæppehåndværket, dels om mønstre, teknikker og kvaliteter i håndknyttede tæpper, først og fremmest fra Iran.

DKK349.95

Se uddrag
Varenummer (SKU): 978-87-92746-84-9 Kategori:

Info

Titel

Ægte tæpper

Undertitel

Knyttet med kærlighed

Forfatter

Martin Munkholm

Sider

268

Format

240 x 280 mm

Omslag

Hardback

Udgivelse

Marts 2016

ISBN

978-87-92746-84-9

Om forfatter

Martin Munkholm

Martin Munkholm

Gallerist, kunsthandler, vurderingssagkyndig, tæppehandler, brancheforeningsformand og foredragsholder.
Martin Munkholms barndomshjem er en anerkendt tæppeforretning, og han er 3. generations tæppehandler. Han er uddannet tæppehandler i Hamborg og har arbejdet professionelt med persiske tæpper siden 1989. Han har været formand for Brancheforeningen For Orientalske Tæpper siden 2009. Endvidere har Martin rejst i Iran mange gange og har set en meget stor del af landet, hvor han gennem årene har opbygget et solidt netværk. I 2010 underviste han på universitetsniveau i Iran om emnet.

ÆGTE TÆPPER – Knyttet med kærlighed er en håndbog i og en hyldest til persisk tæppekunst, der tager dig med på en rejse derud, hvor nomaderne stadig knytter tæpper i mønstre, som er nedarvet gennem århundreder. Bogen fortæller dels om den historiske og kulturelle baggrund for tæppehåndværket, dels om mønstre, teknikker og kvaliteter i håndknyttede tæpper, først og fremmest fra Iran.

Med et væld af billeder og stor fortællelyst guider forfatteren, Martin Munkholm, læseren gennem landets provinser til vidt forskellige traditioner og tæppekulturer. Læseren kommer med på indkøbsture hos nomaderne, bliver vist rundt i tæppevaskerierne og får en grundig indføring i ligheder og forskelligheder mellem tæpper fra de forskellige dele af landet. Desuden er der en introduktion til, hvilken symbolsk betydning tæppernes mønstre kan have.

Martin Munkholm har en livslang passion og ekspertise inden for ægte tæppekunst. Han er udlært tæppehandler, har erfaring fra utallige rejser til Iran, har undervist på universitetsniveau i Iran, holder foredrag og har bidraget med sin viden på dansk tv. Martin Munkholm er desuden siden 2009 formand for Brancheforeningen For Orientalske Tæpper.

To meget anerkendte iranske eksperter er gæsteskribenter i bogen. De fortæller om verdens dyreste tæpper og om et ægte håndknyttet tæppe på størrelse med en fodboldbane – det største, der nogensinde er knyttet. Herudover indeholder bogen en række gode tips til, hvad man bør være opmærksom på, når man går på tæppeindkøb, samt praktiske råd om, hvordan man behandler og bevarer sit tæppe.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.