I Ligurien står tiden stille. Maden er rustik og fyldt med smag, vandet er livgivende og krystal klart, og menneskene er fulde at historier om en svunden tid. Tag med deltidsitalieneren Pia Scharling, madkritiker Helle Brønnum Carlsen og fotograf Flemming Gernyx til det uopdagede Ligurien, hvor vi får opskrifter og historier af bedstemødre, køkkenchefer og glade gastronomer.
Vi tager også på markedet i Ventimiglia og handler, hvorefter vi tilbereder de skønne råvarer hjemme i eget køkken. Ligurien er kendt for sin unikke olivenolie, sine fantastiske krydderurter og naturligvis en masse lokale grøntsager og friske fisk fra Middelhavet. Mød fx Sandra, der gennem hele sit liv har lavet et focacciabrød med friske løg og en lokal friskost. Det bliver bagt i familiens meget, meget varme stenovn, og når det spises helt friskbagt med et glas lokal rossese-vin til, er det svært ikke at føle sig en smule lykkelig.
Bogen rummer over 50 autentiske opskrifter, en masse gode historier og smukke, inspirerende billeder, der giver dig lyst til at tage af sted til Ligurien lige med det samme.