På Restaurant Babette i Vordingborg regerer en af Danmarks allersejeste kvindelige kokke. Vivi Schou blev udlært kok i 1984 under den tids helt store kokkeikoner – Michel Michaud, Roy Hurtigkarl, Erwin Lauterbach og ikke mindst Søren Gericke – og tog al den bedste læring med derfra.
Sammen med sin soulmate, Henrik Pedersen, skabte hun i 1991 gourmetrestauranten Babette, der nyder anmeldertilføjelsen ”en rejse værd”, og som to gange er blevet kåret til Årets Restaurant. Vivi Schou er for længst blevet et af vor tids allermest agtede kokkeikoner, og de unge står i kø for at lære hos hende – på Vivis talentfabrik, hvor man kun får plads, hvis man virkelig vil det.
I Vivi Schous univers starter ALT med råvaren. Hun vil gøre alt for at få fingrene i den bedste fisk, de allerbedste skaldyr og i det bedste kød, frugter og grøntsager. Respekten for råvarerne er en ledetråd gennem hele hendes kokkeliv. I denne samtalebog fortæller hun levende om det hele og deler gavmildt ud af 50 skønne opskrifter fra Restaurant Babette.