Efterårsferie og en ny hobby - Muusmann Forlag

Efterårsferie og en ny hobby

Hvad er ferie uden et projekt? Det kan være en rejse, et renoveringsprojekt, eller flere små hobby-projekter. Det kan være en måde at koble af, men samtidig lære noget nyt.

 


 

Det er så skønt at producere noget selv, men vi kender alle følelsen af at køre død i en hobby. Efterårsferien er altid en hyggelig tid, der byder op til inde-hygge. Derfor har vi samlet tre forskellige hobbyer for at inspirere dig til en efterårsferie med nye og lærerige projekter.

De tre hobbyer, der præsenteres, kan udfordre på flere niveauer. Du har altså eneret over, hvilket niveau du gerne vil starte på og over tid opnå.

 

Makram

Gennem Stine Drøgemüllers bog Makram lærer du knytteteknikken macramé, der indebærer alverdens underliggende teknikker, der med snore skaber et smukt mønster. Det kan blandt andet resultere i et vægtæppe, en taske eller en lampe, alt efter hvilken opskrift du vælger. I bogen er alle teknikker nøje forklaret med illustrationer, der hjælper læseren. Selvom det til tider kan være frustrerende at lære en ny hobby, gør de velformulerede opskrifter og teknik-beskrivelser processen lidt lettere.

Ifølge Stine er makram ikke bare en hobby, men en terapiform og et frirum. Håndarbejde kan blandt andet reducere stress, og samtidig øge velvære og trivsel. Hun ønsker at læseren kan fordybe sig, lære noget nyt og vigtigst af alt blive glad for sin nye hobby.

Kan du lide projekter, der er styret af gentagelser, men også forskellighed, er makram det næste projekt for dig. Hver enkelt opskrift er baseret på teknikker, der gentages, og fordelen ved dette er, at det øger chancerne for, at du nailer den teknik. Forskelligheden kommer til udtryk, idet hver opskrift indeholder flere teknikker. Og så er der jo ingen begrænsning på, hvor mange opskrifter du kan må lave.

Find bogen lige her.

 

Papirblomster

Har du lyst til at fordybe dig i den dekorative forstand, så kan du med fordel kaste dig over papirblomster. Kristina R. Sørensen har netop udgivet sin bog Papirblomster og vaser, der byder på en guide til at lave hjemmelavede papirblomster af crepepapir.

Papirblomster har flere fordele. Du kan lave en buket efter din egen stil, og så visner de ikke. De kan laves i sociale sammenhænge, mens de pynter og giver et personligt præg i stuen, som bordpynt eller lignende.

Kristinas bog er særligt god, fordi hun gennem årevis har udviklet og udforsket sine teknikker, for at gøre din nye hobby så overskuelig som muligt. Du kan bruge bogen som inspiration til dine egne designs, men også følge hendes opskrifter. Og så er den en god guide, til at komme i gang med dit nye papirblomster-projekt.

Nørderiet findes på mange planer, og jo mere du har lyst til at fordybe dig, des flere tips og tricks lærer du gennem bogen.

Find bogen lige her.

 

Lær at male

Vil du gerne lære at male, men bliver gang på gang mødt med frustrationen over at være utilfreds med resultatet? Så skal du måske give det et forsøg mere med Lær at male.

At male er en proces. Men ligesom alt andet, skal vi starte et sted. Heldigvis kan du gøre det lidt mere overskueligt, ved at opdele processen i de fem faser som Mia-Nelle Drøschler har udarbejdet.

Ifølge Mia-Nelle er der nemlig større sandsynlighed for at opnå tilfredshed med både resultatet og processen ved at opdele sidstnævnte i faser. Når du ikke skal gøre det hele på én gang, er glæden ved at male meget større.

Lær at male er en nem og overskuelig guide til at opnå større resultater i at male. Den er fyldt med relaterbare problematikker såsom præstationsangst ved at indvie et helt nyt og ubrugt lærred, eller klassiske fejl ved at blande farver.

Derudover er bogen fyldt med øvelser, der styrker dine evner til at blive dygtigere til at male.

Find bogen lige her.

 


 

Yderligere inspiration?

Hos Muusmann Forlag har vi et stort udvalg af hobby- og fritidsbøger, som du kan finde her. Du kan finde inspiration til hele familien, og alverdens forskellige interesser.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.