5 bøger, der vil glæde konfirmanden - Muusmann Forlag

5 bøger, der vil glæde konfirmanden

Så er konfirmationssæsonen lige om hjørnet! En mindeværdig dag fyldt med fest, farver og familie. Det er dog ikke alle konfirmander,  der er lige lette at købe gave til. Men bare rolig, Muusmann er klar til at hjælpe dig.

Læs med og hør mere om 4 titler, der vil glæde konfirmanden i dit liv. Derudover kan du læse nogle enkle tips fra vores bog Toastmaster, der kan hjælpe dig med at give konfirmanden i dit liv en uforglemmelig fest.

 


 

4 boggaver til konfirmanden

Hvis det er en konfirmation som du eller dine kære skal afholde, så indeholder Toastmaster også gode råd om dette. Hvis du blot skal være gæst, skal du naturligvis medbringe en gave til konfirmanden. Som bekendt er det ikke alle konfirmander, der er lige lette at købe gave til. Men bare rolig, Muusmann Forlag har forslag til flere gode boggaver til konfirmanden:

Det skal nok gå godt Karsten Møller Hansen Muusmann Forlag Konfirmationsgave

 

Det skal nok gå godt En bog skrevet i øjenhøjde med konfirmanderne og direkte til dem af en sognepræst, der har undervist og talt med hundredevis af konfirmander gennem mere end 15 år.
Det skal nok gå godt er en livsbekræftende, tankevækkende og til tider humoristisk lille bog henvendt til alle de unge konfirmander, der står ved porten til voksenlivet og kan have brug for at få et nyt perspektiv på livet. Den holder med de unge og fortæller dem, at de er, som de skal være.

Køb Det skal nok gå godt her

 

Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre Hvorfor er det altid teenagerens skyld? Nina Lynggaard Jørgensen Muusmann Forlag

 

Håndtering af vanskelige forældre guider konfirmanden til, hvordan man kommer igennem teenageårene uden alt for store skrammer. Bogen fortæller alt, hvad konfirmanden skal vide om overgangsalderen eller “Parentyfasen”, og hvordan man håndterer de forældre, der er hårdest ramt af voksenlivets udfordringer.

Køb Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre her

 

 

Den lille guide til privatøkonomi for børn og teenagere Sara Ophelia Møss Frederik Olesen Muusmann Forlag

Privatøkonomi for børn og teenagereEn bog skrevet til teens og tweens og sigter mod at give de 10-16-årige den bedst mulige privatøkonomiske start på livet. Bogen kommer rundt om alt, hvad den unge læser måtte have behov for at vide om emnet, herunder lommepenge, fritidsjob og bankkontoen, men også hvorfor det overhovedet er vigtigt at vide noget om penge og økono­mi. Bogen forklarer i et let sprog, hvordan man sparer op til de ting, der er vigtige for én, om det så er den nyeste telefon, sprogskoleophold i udlandet eller kørekortet ude i horisonten. Den fortæller desuden, hvordan man får sine penge til at blive til flere ved at starte med at investere tidligt i livet.

Køb Den lille guide til privatøkonomi for børn og teenagere her

 


Kvinde kend din økonomi giver kvinder overblik over deres økonomiske handlemuligheder i alle livsfaser. For mange kvinder er økonomi stadig et område belagt med blinde vinkler og tabuer, og den belyser de økonomiske udfordringer kvinder står overfor. F.eks. viser statistikkerne at, kvinder tjener 20% mindre end deres mandlige kollegaer 10 år efter fødsel af deres første barn, kvinders pensionsformuer er i gennemsnit 23% mindre end mænds, det koster kvinder 1,2 millioner kroner at få to børn.

Bogens mission er at gøre kvinder i stand til at træffe oplyste og kvalificerede økonomiske valg. Bogen giver konkrete bud på, hvad skal man være opmærksom på i de forskellige livsfaser.

Køb Kvinde kend din økonomi her

 

 


Tips fra Toastmaster

Bogen Toastmaster er en hjælp til alle rådvilde toastmasters og værter, så de kan holde en god fest.  Den er skrevet af den dygtige taleskriver Sophie Dam, som er indehaver af ENGAGE CPH/Dit Livs Tale. Med grundig research og mange års erfaring skriver Sophie om dét at være toastmaster, hvordan forskellige begivenheder kan forløbe bedst muligt, og lidt om takt og tone for gæster. Hvis du er blevet udvalgt til at være toastmaster til en stor fest, og søger råd, er dette bogen for dig.

Det store overblik

Et godt råd fra bogen Toastmaster er at toastmasteren deler festen ind i tidsblokke. Hvis man er blevet inviteret til at være toastmaster til et bryllup, kan blokkene se således ud:

14.30: Vielse

15.30: Reception

17.00: Gæsterne ankommer til feststedet

Velkomstdrinks og cirkulation

17.45: Alle sætter sig til bords. Tale 1: Velkomsttale fra værten. Tale 2: Introtale fra toastmaster

18:00: Spiseblok

18.25: Taleblok

19.10: Pauseblok

19.30: Spiseblok

20.15: Taleblok

21.30: Pauseblok

21.50: Spiseblok

22.20: Taleblok

23.20: Pauseblok

23:40: Brudevals

Man skal naturligvis sætte sit eget præg på planlægningen, men en form for plan er dog nødvendig, hvis man skal undgå kold mad og tale-trætte gæster.

De indledende øvelser

Før man overhovedet når dagen, hvor festen skal stå, er der flere ting at holde sig for øje.

Sophie anbefaler at man holder et møde med festens værter inden festen, således at man kan fordele opgaver, afstemme forventninger, og tale om hvordan værterne ønsker at det hele skal foregå. Hun skriver at man bør have alle dem, som skal hjælpe til festen, med til dette møde. Så bliver det tydeligt for alle, hvem der gør hvad hvornår, hvis særlige indslag eller praktiske ting, der skal ske på særlige tidspunkter. Desuden kan man til mødet gennemgå gæstelisten, så toastmaster får et par ord knyttet til alle gæsterne, og særligt dem, der måske kan forventes at holde taler eller andet.

Med inspiration fra bl.a. Emma Gad’s Takt og Tone og Politikens bryllupsbog, indeholder Toastmaster også almene råd om invitationen, bordplanen, danske festtraditioner dresscode etc.

Hvis du skal holde bryllup, rund fødselsdag, konfirmation eller lignende, så læs mere HER

Updating…
  • Ingen varer i kurven.