10 inspirerende bøger til efteråret, som med sikkerhed vil sætte god mad og drikke på bordet. Efterår betyder nemlig alt fra græskar, rodfrugter og havtorn til bålmad og lækker simremad, som får dig godt og lunt igennem efteråret 🍁
For findes der noget bedre end hygge ved stearinlys, varme tæpper og skoldhed te i sofaen, mens du planlægger et dejligt måltid? Det gør der næppe!
En af efterårets smukkeste råvarer er tilbage i kendte og nye klæder.
Græskar er nemlig en fantastisk og alsidig råvarer – og den kan meget mere, end du lige går og tror. Læs hvordan når Søren Staun Petersen lærer dig at bruge græskar i eksempelvis cheesecake, pasta og tacos. Du vil få et helt nyt blik på efterårets gamle kending, for ja, man kan godt lære en gammel kending nye kunster. Du får ikke kun opskrifter, men også masser af græskar-viden, som du kan dele ud af, når du har vennerne på besøg til en græskar taco.
Vidste du, at den ydmyge rødbede er en af de ældste spiselige planter? Og at vi faktisk har dyrket den i hele 3000 år, men i begyndelsen kun brugte bladende og stænglerne?
Så her er en opfordring til at tage rødderne med ind i køkkenet og udforske deres enorme potentiale.
Rodfrugter er nemlig farverige, smagfulde og den perfekte efterårsspise. Når kartofler, gulerødder, jordskokker, persillerod, pastinak, knoldselleri og rødbeder høstes i efteråret, har de nået at suge rigeligt af sommerens sol til sig. Resultatet er overdådige rodfrugter proppet med vitaminer og mineraler, der kan forvandle et hvert måltid.
Bønner, ærter og linser … hmm … det er jo hippiemad … det er kun for vegetarer … det smager jo af ingenting … og er det ikke dødbesværligt? Sådan tænker mange måske, men det er der ingen grund til.
Der skal faktisk ikke mere til end krydderier, krydderurter og dejligt sprøde grøntsager for at skabe en bønneret uden lige. Vild med bønner er nemlig ikke kun titlen på bogen, men også hvad du er, efter at have prøvet nogle af bogens 50 opskrifter.
Det kræver faktisk ikke mere end én enkelt gryde og nogle dejlige råvarer at putte deri, hvilket jo er fantastisk, når der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask.
Læs med når Mette Mølbak laver fantastisk mad i én gryde og på magisk vis undgår for meget opvask.
Bålmad er faktisk slet ikke så besværligt, som mange måske går og tror. Familien Tram har nemlig knækket koden og deler den glædeligt med dig, for efteråret er nemlig den perfekte årstid til at tænde op for bålet og hygge med madlavningen.
Så pak en kurv med råvarer, fyld en kasse med brænde, få ungerne i tøjet og drag ud i naturen. Bogen indeholder ikke kun opskrifter på de oplagte retter, såsom æbleskiver og fladbrød, men fx også på quesadillas og hjemmelavede cup-noodles. Det er efterårets ultimative familiekogebog.
Efterår er lig med modne, nedfaldne æbler. Og hvad kunne være mere lækkert end at lave disse om til en sprudlende cider? Med denne bog bliver du introduceret til mikrobrygning, som du nemt kan lave derhjemme.
André Spange Nabulsi tager dig fra æble til cider i første del, så du nemt selv kan brygge med. Og i anden del får du en masse lækre opskrifter, som kan laves med alt det, du har lært indtil videre. Du vil helt sikkert få cider på tanden efter første flaske er fyldt, og så er det bare at gå ombord i alle dine egne sammensætninger, for med denne bog kan du lave lige den slags cider, du vil.
Imponer ved middagsbordet, når du serverer alskens spiselige frugter, nødder, blade og saft fra alle de mindre kendte træer. Bogen her giver fantastisk indsigt ind i, hvordan du høster fra din permahave, og hvad du kan omdanne din høst til, som kan bruges i din dagligdag.
Det er i høj grad klimavenligt at have en permahave fyldt med spiselig plantediversitet og et sprudlende økosystem. Lad dette være en af dine bøger i efteråret, hvor du kan lære om permahaven, inden du etablerer en til foråret.
De fire årstider opleves i bogen gennem velsmagende retter, der tager udgangspunkt i den enkelte grøntsag. Her kan du dykke ned og starte med at udnytte efterårets råvarer på bedste vis. Du får også gode ideer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager.
Desuden gives forslag til, hvilke grundingredienser det er godt at have i køkkenskabet, samt masser af inspiration til dressinger, tilbehør, topping, syltning, fermentering og udnyttelse af rester.
Hjemmesyltning står på menuen, så frem med glassene og flaskerne!
Kan du også nikke genkendende til gode minder om hjemmesyltede godter hos bedste eller oldemor? Bare ærgerligt at mange af os glemte at spørge om deres fif, opskrifter og teknikker. Så hvordan er det nu, man gør? Du finder svaret her, når bogen tager dig med ind i syltningens univers.
Det er den perfekte aktivitet til at udnytte alle efterårets dejlige råvarer, mens de i sæson og derved kunne nyde dem syltet, hvornår det skulle være.
Havtorn er i sæson netop nu, dog bliver bærrene hængende ind i vinter. Bærrene mangler nemlig det løsningsvæv, der skal få stilken til at slippe. Derfor bliver de siddende på kvistene, indtil fuglene spiser dem, eller de rådner væk. Så skynd dig, førend fuglene gafler dem alle sammen til sig.
Hvis du har mod på at tage ud og plukke de smukke, orange bær, er der mange lækre retter i vente. Denne bog giver dig opskrifterne.
Grønne hjerterer en medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.
Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.
Medlemsskabet koster 29,-/måned uden binding, og giver dig fx mulighed for at købe Cider og frugtvin til medlemspris 149,96 DKK (normalpris 199,95 DKK).
10 kogebøger til efteråret
10 inspirerende bøger til efteråret, som med sikkerhed vil sætte god mad og drikke på bordet. Efterår betyder nemlig alt fra græskar, rodfrugter og havtorn til bålmad og lækker simremad, som får dig godt og lunt igennem efteråret 🍁
For findes der noget bedre end hygge ved stearinlys, varme tæpper og skoldhed te i sofaen, mens du planlægger et dejligt måltid? Det gør der næppe!
Græskar
En af efterårets smukkeste råvarer er tilbage i kendte og nye klæder.
Græskar er nemlig en fantastisk og alsidig råvarer – og den kan meget mere, end du lige går og tror. Læs hvordan når Søren Staun Petersen lærer dig at bruge græskar i eksempelvis cheesecake, pasta og tacos. Du vil få et helt nyt blik på efterårets gamle kending, for ja, man kan godt lære en gammel kending nye kunster. Du får ikke kun opskrifter, men også masser af græskar-viden, som du kan dele ud af, når du har vennerne på besøg til en græskar taco.
Køb Græskar her
Vild med rødder
Vidste du, at den ydmyge rødbede er en af de ældste spiselige planter? Og at vi faktisk har dyrket den i hele 3000 år, men i begyndelsen kun brugte bladende og stænglerne?
Så her er en opfordring til at tage rødderne med ind i køkkenet og udforske deres enorme potentiale.
Rodfrugter er nemlig farverige, smagfulde og den perfekte efterårsspise. Når kartofler, gulerødder, jordskokker, persillerod, pastinak, knoldselleri og rødbeder høstes i efteråret, har de nået at suge rigeligt af sommerens sol til sig. Resultatet er overdådige rodfrugter proppet med vitaminer og mineraler, der kan forvandle et hvert måltid.
Køb Vild med rødder her
Vild med bønner
Bønner, ærter og linser … hmm … det er jo hippiemad … det er kun for vegetarer … det smager jo af ingenting … og er det ikke dødbesværligt? Sådan tænker mange måske, men det er der ingen grund til.
Der skal faktisk ikke mere til end krydderier, krydderurter og dejligt sprøde grøntsager for at skabe en bønneret uden lige. Vild med bønner er nemlig ikke kun titlen på bogen, men også hvad du er, efter at have prøvet nogle af bogens 50 opskrifter.
Køb Vild med bønner her
One pot
Kan du sige nem aftensmad?
Det kræver faktisk ikke mere end én enkelt gryde og nogle dejlige råvarer at putte deri, hvilket jo er fantastisk, når der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask.
Læs med når Mette Mølbak laver fantastisk mad i én gryde og på magisk vis undgår for meget opvask.
Køb One pot her
Bålmad for børn
Bålmad er faktisk slet ikke så besværligt, som mange måske går og tror. Familien Tram har nemlig knækket koden og deler den glædeligt med dig, for efteråret er nemlig den perfekte årstid til at tænde op for bålet og hygge med madlavningen.
Så pak en kurv med råvarer, fyld en kasse med brænde, få ungerne i tøjet og drag ud i naturen. Bogen indeholder ikke kun opskrifter på de oplagte retter, såsom æbleskiver og fladbrød, men fx også på quesadillas og hjemmelavede cup-noodles. Det er efterårets ultimative familiekogebog.
Køb Bålmad for børn her
Cider og frugtvin
Efterår er lig med modne, nedfaldne æbler. Og hvad kunne være mere lækkert end at lave disse om til en sprudlende cider? Med denne bog bliver du introduceret til mikrobrygning, som du nemt kan lave derhjemme.
André Spange Nabulsi tager dig fra æble til cider i første del, så du nemt selv kan brygge med. Og i anden del får du en masse lækre opskrifter, som kan laves med alt det, du har lært indtil videre. Du vil helt sikkert få cider på tanden efter første flaske er fyldt, og så er det bare at gå ombord i alle dine egne sammensætninger, for med denne bog kan du lave lige den slags cider, du vil.
Køb Cider & frugtvin her
Høst fra træerne
Imponer ved middagsbordet, når du serverer alskens spiselige frugter, nødder, blade og saft fra alle de mindre kendte træer. Bogen her giver fantastisk indsigt ind i, hvordan du høster fra din permahave, og hvad du kan omdanne din høst til, som kan bruges i din dagligdag.
Det er i høj grad klimavenligt at have en permahave fyldt med spiselig plantediversitet og et sprudlende økosystem. Lad dette være en af dine bøger i efteråret, hvor du kan lære om permahaven, inden du etablerer en til foråret.
Køb Høst fra træerne her
Fra jord til bord
De fire årstider opleves i bogen gennem velsmagende retter, der tager udgangspunkt i den enkelte grøntsag. Her kan du dykke ned og starte med at udnytte efterårets råvarer på bedste vis. Du får også gode ideer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager.
Desuden gives forslag til, hvilke grundingredienser det er godt at have i køkkenskabet, samt masser af inspiration til dressinger, tilbehør, topping, syltning, fermentering og udnyttelse af rester.
Køb Fra jord til bord her
På glas og flasker
Hjemmesyltning står på menuen, så frem med glassene og flaskerne!
Kan du også nikke genkendende til gode minder om hjemmesyltede godter hos bedste eller oldemor? Bare ærgerligt at mange af os glemte at spørge om deres fif, opskrifter og teknikker. Så hvordan er det nu, man gør? Du finder svaret her, når bogen tager dig med ind i syltningens univers.
Det er den perfekte aktivitet til at udnytte alle efterårets dejlige råvarer, mens de i sæson og derved kunne nyde dem syltet, hvornår det skulle være.
Køb På glas og flasker her
Havtorn
Havtorn er i sæson netop nu, dog bliver bærrene hængende ind i vinter. Bærrene mangler nemlig det løsningsvæv, der skal få stilken til at slippe. Derfor bliver de siddende på kvistene, indtil fuglene spiser dem, eller de rådner væk. Så skynd dig, førend fuglene gafler dem alle sammen til sig.
Hvis du har mod på at tage ud og plukke de smukke, orange bær, er der mange lækre retter i vente. Denne bog giver dig opskrifterne.
Køb Havtorn her
Grønne hjerter er en medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.
Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.
Medlemsskabet koster 29,-/måned uden binding, og giver dig fx mulighed for at købe Cider og frugtvin til medlemspris 149,96 DKK (normalpris 199,95 DKK).
Læs mere om fællesskabet og fordelene her