Skræl er ikke skrald

Brug hele råvaren og undgå madspild

199,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 149,96 kr. (-25%)

Titlen er midlertidigt udsolgt. 

Vi er allerede blevet bedre til at udnytte vores madrester, men der er noget, vi har overset i kampen mod madspild: Allerede inden vi begynder at lave mad, er store dele af primært frugt og grønt endt i skraldepanden i form af skræller, stokke, skrog m.m. Denne bog handler om, hvordan det, som vi fra starten opfatter som affald, nemt og enkelt kan forvandles til de lækreste retter.

Som det naturligste i verden smider vi kartoffelskræller, æbleskrog og appelsinskræller ud, for “det kan jo ikke bruges til noget”. Men der må vi tro om, for vores køkkenaffald indeholder mange muligheder for velsmagende retter fulde af næring. Kartoffelskrællerne kan forvandles til de lækreste chips, æbleskrogene bliver til chutney og citrusskrællerne til den fineste marmelade.

Bogen bringer en lang række inspirerende opskrifter på, hvordan vi kan udnytte vores såkaldte affald i køkkenet. Minimering af madspild er sund fornuft for både økonomien og miljøet, men også for vores helbred. For netop i skræller og grove blade findes de mange vitaminer og stoffer med antiinflammatorisk virkning, som er så gavnlige for os.

Bogen er for enhver, der ønsker renere mad og bedre udnyttelse af ressourcerne på den helt grundlæggende og enkle måde. De fleste vil blive overrasket over, hvor langt man kan komme med det, man ellers blot ville kassere.

Ikke på lager

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Skræl er ikke skrald
Undertitel Brug hele råvaren og undgå madspild
Forfatter Michael Folman Jensen
Fotograf David Michael Jensen
Sider 192
Format 170 x 240 mm
Omslag Softback
Udgivelse Marts 2017
ISBN 978-87-93430-18-1

Om forfatter

Michael Folman Jensen

Faglært kok i 1982. Derefter uddannet fra École Hotellière i Lausanne, Schweiz. Siden 2008 køkkenchef på Københavns Rådhus. Igennem 20 år har han været med til at åbne 5-stjernede hoteller i seks forskellige lande med op til 250 ansatte under sig, og han har modtaget flere priser for sit arbejde herhjemme. Er desuden kostvejleder, spinning- og crossfit-instruktør samt holder oplæg omkring økologi og madspild og fungerer som oplægsholder og censor på den nye foodkoordinator-uddannelse på Hotel- og Restaurantskolen.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.