MÆT

Bogen MÆT giver inspiration til måltider med smag. Måltider, som mætter ikke bare maven, men også andre sanser. En del af magien ligger i tallet 5. Hvert måltid består nemlig af 5 små retter, der når rundt om de 5 grundsmage, som netop er så vigtige for, at et måltid gør mæt og tilfreds.

DKK299.95

Se uddrag
Varenummer (SKU): 978-87-93575-31-8 Kategori:

Info

Titel

MÆT

Undertitel

36 måltider à 5 små retter med de 5 grundsmag

Forfatter

Katrine Klinken og Rigetta Klint

Sider

268

Format

215 x 280 mm

Omslag

Hardback

Udgivelse

Marts 2018

ISBN

978-87-93575-31-8

Om forfatter

Katrine Klinken

Katrine Klinken har i mere end 30 år arbejdet med madhåndværk og formidling af smag, kvalitet og råvarer. Har skrevet 28 madbøger og arbejder freelance som madskribent, underviser, foredragsholder m.m.
www. klinken.dk

Rigetta Klint

Rigetta Klint har i mere end 30 år arbejdet med kunsthåndværk og design som sit udgangspunkt, tidligere som designer og nu de seneste 10 år som stylist, fotograf og skribent. Rigetta er en passioneret historiefortæller, og hendes stil er ro for øjet, hvad enten hun formidler mennesker, mad, mode eller interiør.
www.SLOWFASHIONhouse.com

Bogen guider gennem 36 måltider fordelt på årets 12 måneder til en praksis, hvor alle måltider har mindst 5 små retter, hvoraf den ene er suppe. Maden indeholder mange grøntsager, en hel del fisk og skaldyr og ikke ret meget kød.

Fokus ligger på årstidens råvarer og på variation i måder at lave mad på, i konsistenser og farver, ligesom måltidet indeholder de 5 grundsmage: salt, surt, sødt, bittert og umami, som tilfredsstiller alle smagssanser. Der er i samme måltid altid benyttet både kogt, stegt og/eller rå tilberedning for at opnå en varieret spiseoplevelse.

Kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken og stylist og fotograf Rigetta Klint viser, hvordan man med relativt enkle midler kan lave et harmonisk, varieret og sundt hjemmelavet måltid af sæsonens råvarer, samt hvordan man kan forbedre måltidsoplevelsen ved at dække smukt op – både til hverdag og til fest. MÆT deler forfatternes passion for både mad, måltid, kvalitet og bæredygtighed.

At spise bæredygtigt indebærer bl.a. at minimere madspild. Derfor er der stort set i hvert måltid en kold ret lavet af en rest fra dagen forinden.
Maden i bogen er portionsanrettet, og servicen er valgt med samme omtanke som råvarer og tilberedning. Råvarerne kommer fra lokale avlere, og servicen ofte fra danske kunsthåndværkere. Alle retter serveres samtidig, og alle kan derfor sidde med ved bordet under hele måltidet.

Her er ingen løftede pegefingre, og MÆT er ingen kur.
MÆT er inspiration og en invitation til lege med.
MÆT tilfredsstiller mange sanser og mætter derfor længe.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.