“Opskrifterne er superlækre og enkle at lave, og flere er genkendelige, da det blot er plantearten, der er skiftet ud.” – Uddrag fra bibliotekernes anmeldelse
40 træer med spiselige egenskaber er omdrejningspunktet for denne inspirerende bog, der viser, hvordan man kan anvende høsten fra træerne i lækre retter.
Bogen guider dig til at høste frugterne fra træerne i haven og bruge dem i enkle opskrifter til dagligt brug. I stedet for at inkludere almindelige frugt træer, fokuseres der på mindre kendte træer med spiselig frugt, nødder, blade, saft eller andre dele.
Der findes mange forskellige træer, vi kan plante i vores haver, i landbruget og i frugtplantager. På grund af klimaforandringer er det nu blevet meget vigtigere end før at overveje et mere forskelligartet udvalg af træer til haven. Plantediversitet er en af de vigtigste måder, hvormed vi kan gøre vores haver eller landbrugssystemer mere modstandsdygtige over for ændringer i klimaet.
Bogen hviler på forfatterens egne erfaringer med i mange år at have dyrket flere specielle træer og have afholdt kurser i at tilberede høsten. Hvis du har besluttet at skabe en spiselig permahave, er det naturligvis essentielt, at de mange nye planter og træer kan indarbejdes i det daglige liv. Sådan trives haven og gartneren bedst – nemlig i symbiose med hinanden.