Med sin perlende, syrlige smag og sine helsebringende egenskaber er det lille orange-gule bær et af den danske naturs mirakler. Havtorn er naturens egen vitaminpille, propfyldt med antioxidanter og sunde vitaminer. Alene et enkelt lille bær indeholder lige så meget C-vitamin som en stor citron.
Bærret er den nye superfood, der blev genopdaget i forbindelse med opblomstringen af Nyt Nordisk Køkken, og Havtorn – nordens citron er den første danske kogebog om det lille mirakelbær.
Kim Gravenhorst, køkkenchef og indehaver af Restaurant Beghuset i Dragør, inviterer sammen med den anerkendte madfotograf Jacob Ljørring indenfor i havtornens fascinerende verden. Bogen giver dig 45 lækre opskrifter på at benytte havtorn i maden, og du kommer hele køkkenet rundt. Bærret giver dybde og nuancer i alt fra bagværk og forretter til hovedretter, desserter og sunde drinks.
Bogen fortæller også, hvordan og hvor du plukker bærrene. Du får inspiration til selv at kaste dig ud i at plukke, for intet er mere tilfredsstillende end at bevæge sig ud i naturen og bringe havtornbær med hjem.