Denne bog fandt sit udspring ved de store gryder under talrige fællesmiddage, som de fem forfattere er med til at fremtrylle for medlemmerne af Københavns Fødevarefællesskab på Østerbro. De dugfriske økologiske råvarer får de fra en snes økologiske avlere på Sjælland, som året rundt forsyner dem med sæsonens frugt og grønt. Fire avlerportrætter giver et indblik i årets gang på gården samt vilkårene for økologisk og biodynamisk produktion og ikke mindst glæden ved det fællesskab, som er skabt på tværs af land og by.
De fire årstider opleves her gennem velsmagende retter, der tager udgangspunkt i den enkelte grøntsag. Der gives gode ideer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager samt udnyttelse af den enkelte grøntsags smag og egenskaber. Desuden gives forslag til, hvilke grundingredienser det er godt at have i køkkenskabet, samt masser af inspiration til dressinger, tilbehør, topping, syltning, fermentering og udnyttelse af rester.