Spansk fodblod - Fodbold i Spanien - Muusmann Forlag

Fodbold i Spanien

Meget mere end el Clásico

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

Hvis man kun hører om Real Madrid og Barcelona, får man et ufuldstændigt billede af Spanien, og dermed kun den halve sandhed om el Clásico.

Spansk fodbold er meget mere end el Clásico. I Sydspanien taler man ikke om centralmagt og løsrivelse. Her er det opgøret mellem Sevilla FC og de evige tabere Real Betis, der tæller. I Baskerlandet er det Athletics opfattelse af sig selv som det baskiske landshold, der bringer sindene i kog, og i den tunge ende af spansk fodbold kæmper klubberne for at overleve under den økonomiske krise, som har ramt landet hårdt.

Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico er ikke en fodboldbog om holdopstillinger og taktiske dispositioner. Bogen viser, hvordan fodbolden er integreret i det omgivende spanske samfund i en sådan grad, at de to ting aldrig kan skilles ad. Derfor behandler bogen blandt andet temaer som borgerkrig, diktatur, demokrati, løsrivelsestendenser, økonomi, den historiske erindring – og musik. En fodboldkamp i Spanien handler aldrig kun om fodbold.

Bogen bygger på samtaler med høj og lav i spansk fodbold – herunder landstræner Vicente del Bosque. Turen er gået fra Baskerlandet og Madrids betonforstæder til San Fernando-kirkegården i Sevilla. Fra tredje division til Camp Nou, til Real Madrid og landsholdets maskinrum i Las Rozas. Også danske fodboldspillere har oplevet spansk fodbold indefra på forskellige tidspunkter i landets nyere historie og har sammen med eksperter herhjemme stillet deres viden og erfaringer til rådighed for bogen.

Tilsammen bliver det en mosaik med historiske kapitler, spillerportrætter, tematiske afsnit om landshold og trænere, rejseberetninger, kampreportager og interviews, der sætter ansigter på
historiens store linjer – et øjebliksbillede af spansk fodbold og den verden, der ligger bag avisernes overskrifter.

”Hold kæft, det er godt!
Fantastisk arbejde!!”

– Flemming Toft, TV2 Sporten

Fascinerende læsning med sans for detaljen uden at ødelægge det store billede. »Fodbold i Spanien« giver dig det hele – og lidt mere til.
☆☆☆☆☆
Berlingske Tidende

Nyt standardværk med ægte glød for det spanske – sproget, politikken og kulturen – og en oprigtig hengivenhed for det smukke spil.
Weekendavisen

Imponerende. Det hidtil bedste og mest omfangsrige værk om spansk fodbold, der er begået på dansk.
Ekstra Bladet

Verdensklasse! Var bogen skrevet på engelsk, ville den være en stærk kandidat til William Hill-prisen.
Magnus Sjöholm, Maxtiotår

Hold kæft, det er godt! Fantastisk arbejde.
Flemming Toft, TV 2

Der er brug for disse fremstillinger, der sammenkæder fodbold, kultur og historie, og TIPS-bladets berømte skribent Per Høyer Hansen kan nikke i sin himmel og se, at han ikke har levet helt forgæves.
Historie-Online

En af de mest informative fodboldbøger, der er skrevet i nyere tid. For ægte aficionados.
Tipsbladet

En overbevisende præstation. En spændende odyssé gennem spansk fodboldkultur og -historie. Meget anbefalelsesværdig.
Kulturkapellet

Den er forrygende, selv for mig som ikke er den store fodboldmand.
Ib Søby, DK 4

Særdeles læseværdigt og grundigt gennemarbejdet.
Østerbro Avis

En utroligt detaljeret og god bog, der er nem at forstå og ikke bliver kedelig i længden.
Cules.dk

Velresearchet og fascinerende.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Fantastisk med en fodboldbog, der kan mere end at skrive om stjernernes glamourliv og selve kampen.
Jan Sørensen, BK Skjold

Et must for alle, der holder af spansk fodbold.
Lokalavisen Frederiksberg

Ikke på lager

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Fodbold i Spanien
Undertitel Meget mere end el Clásico
Forfatter Jesper Ralbjerg, Svend Rybner
Sider 360
Format 170 x 240 mm
Omslag Softback
Udgivelse November 2014
ISBN 978-87-92746-56-6

Om forfatter

Jesper Ralbjerg

Er født i 1969 og begyndte at interessere sig for cykelsport i 1977, da hans forældre tog ham med til det københavnske seksdagesløb. Siden voksede interessen, og landevejscykling, specielt Tour de France, blev en lidenskab. Igennem flere år har han deltaget i forskellige motionsløb i både de franske og de italienske bjerge, bl.a. La Marmotte i Frankrig og Maratona dles Dolomites i Italien dagen efter (!) i 2009 sammen med sin træner, den danske ultratriatlet Kim Greisen. Gennem disse løb har han erhvervet sig en altomfattende viden om bjergene, Tourens historie og alle de praktiske oplysninger, der kan være nyttige for enhver cykelentusiast med drømmen om at komme ned at cykle i Tourens legendariske bjerge.

Svend Rybner - Fodbold i Spanien - Muusmann Forlag

Svend Rybner

Updating…
  • Ingen varer i kurven.