Misundelse - Alt det, de andre har - Muusmann Forlag

Alt det, de andre har

Fortællinger om misundelse

199,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 149,96 kr. (-25%)

“En humoristisk og selvironisk beretning om Signe Nordstrands private kamp mod, og accept af sin misundelse, i hvilken hun generøst deler ud af sine erfaringer med ensomhed, nederlag, og mindreværdsfølelser, når følelsen har haft tag i hende.” – Citat fra bibliotekernes anmeldelse

 

Om bogen

Man siger, at misundelse er en grim ting. Og i en verden, hvor vi får fortalt, at vi som moderne kvinder kan blive, hvad vi vil, hvis bare vi vil det nok, hvor søstersind er på dagsordenen, og hvor kvinder skal bakke hinanden op og lade konkurrence vige for alliance, er misundelsen ikke en følelse, vi går rundt og skilter med.

Men hvorfor er den så forbudt? Hvorfor skal den gemmes af vejen? Er man et dårligt menneske, hvis man indimellem har svært ved at mærke den helt oprigtige og ubetingede glæde på andres vegne? Og var Snehvides stedmor virkelig så ond, som vi har fået fortalt – eller var hun blot ensom, misforstået og et offer for samfundets ulidelige fokus på ungdom og skønhed?

Med afsæt i personlige fortællinger kommer bogen rundt om en lang række emner, der på forskellig vis har relation til misundelsen. Den behandler ensomhed, nederlag, mindreværdsfølelser og både små og store begivenheder i livet, som kan skabe grobund for sammenligningssygen. Gennem kapitler, der omhandler alt fra hævnfølelser og rivalisering til økonomi, kvindekonkurrencer og polterabend-komplekser, tager bogen os med ind, hvor det gør allermest ondt, og hvor det ikke kun handler om at ønske sig noget, andre har, men også om nogle gange at ønske, at andre slet ikke havde det. Men den sætter også spørgsmålstegn ved det forkerte i følelsen og insisterer på, at det ikke er misundelsen i sig selv, der er problemet.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Alt det, de andre har
Undertitel Fortællinger om misundelse
Forfatter Signe Nordstrand
Sider 192
Format 170 x 240 mm
Omslag Softback
Udgivelse August 2020
ISBN 978-87-93867-32-1

Om forfatter

Signe Nordstrand

Signe Nordstrand (født 1983) er cand.mag. i dansk og mor til en datter født i 2010 – og så kender hun selv til misundelsen. I sin ungdom kæmpede hun med overspisninger og lavt selvværd, og hun har senere erfaret, hvordan misundelse ofte har hængt sammen med spiseforstyrrelsen, og hvordan det hele har næret hinanden: skammen, maden, misundelsen og selvværdet – og ikke mindst følelsen af at være helt forkert.

Signe Nordstrand har tidligere udgivet bogen En overspisers bekendelser – hvad chokolade lærte mig om livet (2019) om sit liv med en spiseforstyrrelse.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.