Mads Jensen & Birgit Pichat: Vejen til ærlige vine - Muusmann Forlag

Mads Jensen & Birgit Pichat: Vejen til ærlige vine

Gæsteindlæg med Mads Jensen & Birgit Pichat, forfatterne til den nye udgivelse Bogen om ærlige vine.

Hvad vil det sige, at en vin er ærlig? Er alle vine ikke det? Nej, det mener Mads og Birgit bestemt ikke. Der er nemlig mange dele af vinprocessen, der kan være langt fra ideelle.

Læs med her, for at høre mere om konceptet samt Mads og Birgits tanker.

 


 

Det er altid en speciel oplevelse at besøge en af vores vinproducenter. De vinbønder vi importerer vin fra til vores vinbarer. Vi går tur i marken med vinbonden, ser forskellen på vinstokkene afhængig af druesorten – Grenache, Syrah, Viognier osv. Lytter til ham eller hende fortælle om arbejdet i marken, om hvordan man dyrker vin uden brug af kunstgødning og giftstoffer. Sidst på sommeren er der masser af vindruer på stokkene, måske har stokkene også givet hus til en fuglerede, det summer af insekter. Mellem stokkene vokser der græs og urter, det kan være fennikel, rosmarin eller lavendel som giver marken en helt unik karakter. Mange marker ligger rigtig smukt, med udsigt over bjerge eller dale. De smukkeste vinmarker giver de smukkeste vine.

 

Bagefter går vi en tur ned i vinkælderen, hvor fokus for vores bønder er at lave vin med så lidt manipulation som muligt og helst undgå konserveringsmidlet sulfit. Bønderne arbejder passioneret og hårdt for at lave den bedste vin på de druer de høster. En ærlig vin der fortæller historien om marken, jordbunden, druesort, sol, regn og vind.

 

Vi har valgt at kalde vores bog for ”Bogen om ærlige vine”. Man kan spørge om ikke alle vine er ærlige? For os er svaret nej. Ærlige vine kommer fra ærlig jord, druerne er altid økologisk og ofte biodynamisk dyrket. Vinen bliver lavet af ærlige vinbønder, der laver vinen uden unødvendige tilsætningsstoffer, som lader vinen gære på den naturlige gær, der er på druerne og i kælderen, og som lader vinen fortælle historien om sin oprindelse. Ærlige vine smager ærligt, og det er det vi elsker.

 

 

Sammen med mad giver disse vine helt unikke oplevelser. Vinenes fleksibilitet, syren, renheden, deres nerve og det at de er levende gør, at de favner utrolig bredt, når man sætter dem til mad. Når det er bedst taler man om ”bon mariage”, det gode ægteskab, hvor vin og mad løfter hinanden til nye højder. Når vi sætter mad til vin tager vi udgangspunkt i vinens mange smagenoter som fx rød frugt, lakrids, abrikoser, smør. Det er også vigtigt om den har meget eller lidt syre, om den har restsødme, fylde, om den har meget garvesyre og dens kompleksitet. Også hvor den kommer fra og bondens arbejde i kælderen har betydning, det skal alt sammen passe til retten.

 

Bogen om ærlige vine giver en række bud på lækre retter ofte med lidt kant, som du kan sætte til skønne vine. Vi har selv udviklet mange af retterne og vi får også hjælp fra passionerede og dygtige gæstekokke, der har taget udfordringen op, og udviklet spændende og smagfulde retter til ærlige vine. Retterne er lavet til en bestemt vin, men vi kommer altid med bud på alternative vine, som du kan handle i din lokale vinhandel eller på nettet.

 

Vi tager dig også med på en rejse til nogen af vores vinbønder i Frankrig, der deler ud af deres viden, tanker og filosofi. Vi fortæller selvfølgelig også om, hvorfor vi udelukkende drikker ærlig vin, og hvordan vi nåede frem til, at det simpelt hen ikke giver mening at drikke andet.

 

 

– Mads & Birgit

 

 


 

 

Lyder en Bogen om ærlige vine som noget for dig, så kan du få bogen til kun 224,96,- som Grønne Hjerter medlem (du sparer 74,99)!

 

Der er også mange andre gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.