Julie Bagger: Finger Food - Muusmann Forlag

Julie Bagger: Finger Food

Gæsteindlæg med Julie Bagger, forfatter til den nye kogebog Finger food.

Har du nogensinde hørt om finger food – små, individuelle portioner mad, der spises ud af hånden? Det er ikke blot lækkert og kreativt, men der er også flere grønne fordele! Det er f.eks. en let måde at introducere kødfri mad. Ofte kan ideen om plantebaseret middag virke overveldende, fordi vi bliver holdt tilbage af vores danske ideer om, hvordan et måltid skal se ud, specielt til fester. Men med et helt nyt koncept som finger food, er alle de gamle regler ude af vinduet! Derudover gør de små portioner også, at man let kan undgå madspil.

Læs med her for at høre Julies tanker om finger foods fantastiske verden. Vi giver ovenikøbet også en gratis opskrift fra den nye kogebog!

 


 

Min bog Finger Food indeholder en bred vifte af kreative opskrifter i mundrette størrelser, som kan serveres i det private hjem og andre anledninger. Mit ønske med denne bog har været at kunne inspirere folk til nye retter, indenfor dette felt, men også gøre fænomenet til et samlepunkt i de danske hjem. Finger food er en anderledes form for mad og det skaber en speciel stemning, at kunne samles omkring bordet, studere de små finurlige mundretter og hermed lægge op til snak. Finger Food er et kontinuerligt samtaleemne som man kan blive ved med at innovere på.

 

 

Min bog indeholder 52 opskrifter, hvoraf mange er vegetariske – jeg personligt synes at det vegetariske køkken er et uendeligt univers, hvor man kan blive ved med at udarbejde nyt materiale. Det er vigtigt at pointere at bogen med dens mange vegetariske opskrifter har fokus på klimaet – min bog demonstrere hvordan delikate finger foods kan serveres uden kød.

 

 

Finger food er kreativt, farvestrålende og maden man spiser med øjnene før man har smagt – det er mad i små mængder og et godt alternativ til dig som ønsker at bruge køleskabets rester for at undgå madspild.

 

 

Jeg håber at min bog leder op til snak – omkring opskrifterne, tanken bag, klimaet, madspild og ikke mindst byder op til en god anledning.

 

 

– Julie Bagger

 


Opskrift: Kæmpe-gnocchi med persillepesto, pinjekerner og parmesan

Fremgangsmåde:

 

Bland alle ingredienserne til gnocchidejen i en skål og ælt dem godt sammen. Saml dejen til en kugle, pak den ind i film og sæt den på køl i et kvarter.

 

Drys en bageplade med lidt mel.

 

Pluk persillen, pil hvidløget og riv parmesanen. Blend alle ingredienser til pestoen og sæt den på køl.

 

Tag din gnocchidej ud og del den op i fem lige store stykker. Rul de fem stykker dej ud til aflange pølser, drys et stort skærebræt med lidt mel og skær pølserne ud til gnocchi med en tykkelse på 2 cm, som du lægger på bagepladen.

 

Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Kom 5-10 gnocchi i. Når de stiger op til overfladen, er de færdige. Tag dem op med en hulske og overfør dem med det samme til en middelvarm stegepande med smagsneutral olie. Steg dine gnocchi til de er gyldne. Vend som det sidste pestoen i ved svag varme

 

Rist pinjekernerne på en tør pande.

 

Placér en gnocchi i hver bambusbåd og drys dem med pinjekerner og revet parmesan.

 

 

Velbekomme!

 

 


 

 

Lyder Finger food som noget for dig, eller vil du bare læse mere, så kan du få bogen til kun 187,46,- som Grønne Hjerter medlem (du sparer 62,49)!

 

Der er også mange andre gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.