Steen Larsen: Skab grøn magi i køkkenet - Muusmann Forlag

Steen Larsen: Skab grøn magi i køkkenet

Gæsteindlæg med Steen Larsen, forfatter til bogen Grøn verdensmad.

Det grønne køkken er vejen frem! Det er både sundere for os at spise mindre kød, og så er det også bedre for miljøet, men det er ikke altid helt let at omstille sine madvaner. Hvis man kun tænker på grøntsager som tilbehør til et lækkert stykke kød, så er det klart, at grøn mad lyder kedeligt.

Løsningen, mener Steen Larsen, er at løfte grøntsagerne op på et niveau, hvor vi viser dem respekt og giver dem hovedrollen. Det er netop det hans bog Grøn verdensmad handler om.

Læs med her for at lære mere om, hvordan du kan bruge krydderier til at skabe grøn magi i køkkenet. Vi giver ovenikøbet 2 gratis opskrifter på lækre krydderiblandinger fra bogen.

 


 

Grøn Verdensmad er en kogebog, der er en hyldest til alle de vidunderlige ingredienser, der udgør basen i lækre vegetariske retter med masser smag og duft kloden rundt. Ideen med bogen er at få flere mennesker til at elske det grønne køkken og løfte grønsagerne op på et niveau, hvor vi viser dem respekt og giver dem hovedrollen i måltidet sammen med korn, bælgfrugter, frugter, krydderurter og krydderier. Det er da svært ikke at blive inspireret af tomater i alle regnbuens farver, søde butternutsquash der changerer fra violet til skifergråt, den grønne lime, krydderurternes og krydderiernes parfumerede dufte.

 

Mit mål med bogen er at opmuntre dig til at udforske eksotiske køkkentraditioner og bruge nye ingredienser og tilberedningsmetoder. I bogen er der måske for nogen brugt mærkelige ingredienser, men de er alle beskrevet i bogens leksikon og krydderiguide, hvor du kan læse mere indgående om deres smag, anvendelse, tilberedning og erstatning.

 

Krydderier er det som virkelig kan skabe magi i maden. Krydderier indeholder æteriske olier og aromaer, som ved opvarmning træder frem og får dit køkken til at dufte som 1001 nats eventyr. Krydderier kan bringe andre verdener ind til vores spisebord. Via duften kan man havne midt i Indien med fx Aubergine – Vindaloo med Sambar masala selvom man er hjemme i sit egen køkken. Sambar masala er en fantastisk ”karry” bestående af chili, koriander, spidskommen, peber, fennikel, bukkehornsfrø og gurkemeje. En enkelt mundfuld Chili sin sin Carne med chili, bananer, kidney bønner, chokolade og cajun mix kan tage dig med ud på en rejse, hvor det ikke er nødvendigt med pladsbestilling. Cajun mix er en blanding af koriander, spidskommen, peber, paprika, ancho chili, oregano og timian. Sambar masala og Cajun mix er dejlige velduftende krydderblandinger, der er meget velegnet som værtsgaver.

I Grøn Verdensmad er der mange flere opskrifter på magiske krydderblandinger og forslag til deres anvendelse.

 

Kom foråret i møde med nye smagsoplevelser som fx Galette med spinat, ærtespirer og Hebes de Provence, Friske forårsruller med agurk, bladselleri, gulerødder med et pift chiliolie eller en supernem og hverdagsvenlig Dhal med linser, tomater, kokosmælk og en dejlig Massaman masala.

 

Brug bogen og opskrifterne som inspiration til at udfordre dig selv, din familie og gæster. Giv slip på nogen af de smage du holder af og tro på, at der findes noget, der er endnu bedre. Er du ved at være sulten?

 

 

– Steen Larsen

 


 

Grøn verdensmad tager dig ud på en spændende gastronomisk rejse til de mest eksotiske globale køkkener i verden – fra fjerne mexicanske provinser, over Australiens ørken til Indiens sydende og vibrerende gadekøkken – med velsmagende retter, der alle er uden kød.

Lyder Grøn verdensmad som noget for dig, så kan du få bogen til kun 202,46,- som Grønne Hjerter-medlem (du sparer 67,49,-)!

 

Bud på videre læsning:

Steen Larsen har også skrevet andre bøger! Elsker du burgere eller hotdogs, jammen hvorfor så ikke prøve verdens bedste? Bøgerne tager dig på en lækker rejse hele jorden rundt med en masse spændende opskrifter til både kødelskeren og dig, derforetrækker det grønne køkken.

Klik på billedet for at læse mere!

 

 


 

Som du kan se, er der mange gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.