Inspiration til en grønnere vinterferie

Vinterferien er lige om hjørnet, men hvad skal ugen gå med? Bæredygtighed er vores store mærkesag hos Grønne Hjerter, så vi giver dig 3 bud på bøger, der kan inspirere til bæredygtige og grønne ferieaktiviteter for dig og familien.


 

Klimakløgtig kagekalas

Det danske vintervejr er som altid omskifteligt, men hvis uheldet er ude, og regnet falder, hvorfor så ikke have det hyggeligt i køkkenet? Bagning er sjovt for både børn og voksne, og hvem elsker ikke kage? Men kagebagning og bæredygtighed går dog ikke altid hånd i hånd. Statestikker over den høje CO2-udledning og det store madspild kan give selv den sødeste kage en bitter eftersmag. Men frygt ikke, i Klimakløgtig Kagekalas viser Jasmin Gabay dig vejen til et grønnere dessertkøkken. Opskrifterne er inddelt efter årets 12 måneder med fokus på årstiderne, så du kan finde opskrifter, der passer perfekt til februar og de råvarer, der er i sæson. Lyder det interessant, så er det nu, du skal melde dig ind i vores medlemsklub Grønne Hjerter, for Klimakløgtig Kagekalas er i øjeblikket udvalgt til Månedens bog. Det betyder at medlemmer kan få bogen til halv pris! Klik her for at melde dig ind i dag.

 

Moderne genbrug

Er du ikke så interesseret i madlavning, er der selvfølgelig andet hobbyinspiration at hente. Vinterferien er et fantastisk tidspunkt til at starte nye projekter, og hvorfor ikke koble kreativiteten med den klimavenlige indstilling? I Moderne genbrug viser Tina Benfeldt Levring dig, hvordan du nemt kan sy dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt. Det er faktisk nemmere, end man lige tror, og så er resultatet både bæredygtigt og unikt! Bogen indeholder opskrifter og syvejledning på flere forskellige former for tasker, og der findes et stort afsnit med recycling, hvor alt er syet i eller sammen med genbrugsmaterialer. Det kan være alt fra babysengetøj, 60 år gamle broderier til kjoler fra 70’erne. Det ‘gamle’ får et helt nyt liv i samspil med moderne design. Endelig er der et afsnit med fem opskrifter på ting, man kan lave af fraklippet stof.

 

Hverdagseventyr

Længes du efter at komme ud i naturen og få nogle grønne oplevelser denne vinterferie, så er et hverdagseventyr jo perfekt! For mange kan en tur i det fri virke lidt overvældende – bare planlægningen og pakningen kan slå en ud af kurs – men i Hverdagseventyr viser Mette Arleth dig, hvordan du inden for rammerne af en almindelig hverdag kan finde eventyr lige uden for døren. Til en start rammesættes ideen om eventyr i mikro-format, og der opstilles en eventyrindikator, der synliggør en række væsentlige elementer i et friluftseventyr. Dernæst præsenteres en række temaer for hverdagseventyr, der omfatter overnatning i det fri, vandreture, cykelture, kanosejlads, mad på bål, skattejagt, sankning af mad i naturen og meget mere. Bogen fortæller dig endda om årstidernes muligheder, så du kan få dig det perfekte vinterferieeventyr.

 

 


 

Grønne Hjerter-medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%. Meld dig ind ved at klikke på banneret nedenfor!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.