Østers er både elsket og hadet af danskerne. Tidligere var østers en fattigmandsspise, men i dag er de en luksus, der inviterer til nytænkende smagskombinationer og evig kreativitet i køkkenet.
Dyk ned i 30 unikke opskrifter i dit nye østersmanifest opdelt efter naturens sæsoner og farver. Brug den som et opslagsværk, en guide, eller bare som inspiration – uanset om du er garvet eller nybegynder. Du finder både klassiske opskrifter fra det franske køkken og opskrifter i den mere eksperimenterende og udfordrende ende.
Bogen tapper ind i vor tids bæredygtige tidsånd, hylder de urgamle konserveringsmetoder som syltning og fermentering, og opfordrer danskerne til at spise danske invasive østers året rundt. Det er tid til at hoppe i det bæredygtige forklæde, fordi østers er fremtiden.
Den skal frem fra hylden, når hverdagen skal gøres en lille smule mere magisk – også selvom tiden er knap.
Udover Jonas Harboe Frederiksen bidrager følgende danske mesterkokke med deres historie og identitet spejlet i en østersopskrift:
– Alexandra Bækgaard Carstensen, køkkenchef på Easy Peacy
– Nicolai Nørregaard, køkkenchef og medejer af Kadeau
– Elisabeth Madsen, dessert- og konditorchef på Falsled Kro
– Julian Elkjær, tidligere Kong Hans og nu køkkenchef på Salon
– Magnus Brandenburg Carlsen, assisterende køkkenchef på Alchemist
– Sebastian Holberg, tidligere Geranium og nu Danmarks kandidat til VM for kokke, Bocuse d’Or
Forord af Martin Kongstad