Vi kan ikke fortsætte vores fødevareproduktion som hidtil. Vi er nødt til at tænke i helt nye baner. Insekter er det nye slaraffenland, når først vi har vænnet os til tanken. Belønningen er en mangfoldighed af smag, øget sundhed, fordele for klima og miljø samt bedre samvittighed, hvad angår dyrevelfærd.
Insekter og gastronomi – hvordan kan det hænge sammen? Og hvordan får man den seksbenede ernæring ind i hverdagen? Det er kun en overvindelse i starten. Der er en indlærings- eller tilpasningsperiode, men den varer ikke evigt. Denne bog kan blive dit første skridt på vejen til at møde insekterne.
Bogen går grundigt til værks og kommer rundt om alle aspekter ved at spise insekter. Fra gennemgang af næringsindhold og andre fakta omkring insekter kontra oksekød – til spisevaners udvikling over tid og erfaringer med folks første insektsmagning. Nina Askov alias Buglady undersøger, hvad der rører sig på insektscenen i Danmark, snakker med insektfarmere og restauranter og tager videre ud i Europa til UK, Holland og Belgien, hvor entomofagi (spisning af insekter) er ved at gøre sit indtog.
Endelig bringer hun en række gode opskrifter på diverse retter med indslag af buffalo-orme, voksmøllarver, melorme og græshopper – lige til at indføre hjemme i hverdagskøkkenet.