Julens dekorationer og desserter - Muusmann Forlag

Julens dekorationer og desserter

Smagen & duften af jul - Blogindlæg

Selvom flæskesteg, and eller gås kan fylde på julebordet, må vi ikke glemme at julen i den grad også byder op til søde sager og dejlige dufte!

 


 

I Smagen og duften af jul har Anne-Mette Juul Svensson og Bjarne Als slået hovederne sammen, for at forbinde sine to passioner: kager og blomster, med én fællespassion: nemlig jul. Her bliver dine sanseoplevelser i den grad stimuleret af julens dejlige stemning.

 

Hvem er Anne-Mette og Bjarne?

Kagedronningen Anne-Mette er forfatter og har tidligere udgivet Glazekager. Hun har øje for detaljerne, skaber de smukkeste kager, og har særligt god erfaring med glaze. Bjarne er blomsterhandler, Kongelig Hofleverandør og så pynter han op til højtider flere steder i landet.

De to forfattere tager hjem til Bjarne, hvor han selv pynter op, og Anne-Mette bager smukke kager. Side om side eller i ét og samme findes dekorationer og kager. Med inspiration fra sin tidligere bog Glazekager, skaber Anne-Mette nye opskrifter, der sammen med blomsterdekorationerne skaber en fuldstændig overdådig og flot julestemning. Hvis bare man kunne dufte og smage billeder..

Mere end bare end kogebog om jul

Smagen og duften af jul, er ikke bare en kogebog. Den er en hyldest til både kager, dekorationer og ikke mindst julen. Når du læser bogen og mærker forfatternes passion for både jul og hver sit erhverv, er det umuligt ikke at lade sig rive med af julestemingen.


Dekoration på tromme

For Bjarne er begrænsningerne minimale, når det handler om dekorationer. Her har han samlet en buket på en tromme, og nedenfor kan du læse, et par tips og hvilke blomster han bruger.

“Det er en god idé at lave blomster på et underlag, som løfter dekorationen og giver et lettere udtryk. Her er brugt en tromme. Selve dekorationen er stukket i oasis monteret på en plastikbakke med kant, så der er mulighed for at vande blomsterne. Der er først stukket gran og kristtorn i oasisen, og siden er der stukket roser, nelliker, dobbelte tulipaner, ranunkler, hortensia og krysantemum i. Man kan bruge en saks eller kniv til at korte stilkene med. Det er vigtigt, at snittet er skråt, så de glider letter ind i dekorationen”

 

Et keglejuletræ og julepavlova

Selvom Anne-Mettes julepavlova sagtens kunne stå i sin pragt alene, er det som om Bjarnes keglejuletræ kun får kagen til at se endnu bedre ud. Selvom den ser kompleks ud, er den faktisk overskuelig, når den brydes ned i mindre dele. Læs med her for at lære, hvordan du laver dit eget keglejuletræ.

“Dette juletræ er bundet på en ‘krone på pind’, men en tapet elefanttråd kan også benyttes, man binder med myrtetråd eller o,5 vindselstråd. Begynd med de små spiser grønt og med de mindste bær og kogler, bind forsigtigt toppen tykkere og tykkere til en længde på ca. 15-20 cm. 

Montér den bundne top i leret, stik bær, kogler, grønt og andet materiale i leret. Brug større og større materiale, jo længere du kommer mod bunden af træet, man kan evt. afslutte den nederste del med en kant af blade. Udfordringen er at få en form, som ligner juletræets slanke top og kraftige bund. Ønsker man et større træ, kan lertoppen erstattes af en oasiskegle. Leg med det, og kast dig ud i det.”

 

I bogen kan du finde opskriften på julepavlova med kanel, abrikos, brombær og figner.

 

 

 


 

I Smagen og duften af jul finder du meget mere inspiration til både kager og dekorationer. Anne-Mette og Bjarne deler personlige fortællinger om jul gennem egne øjne. Bogen vil få dig helt ned i ro med æstetiske billeder, hvor der er kælet for detaljer og håndværk.

 

Du kan fordybe dig i Anne-Mette Juul Svenssons univers her. Bjarne Als’ butik Bering House of Flowers kan du besøge i Indre by i København, eller læse mere på hjemmesiden her.

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.