Tips fra Hyldemor til medicin fra naturen - Muusmann Forlag

Tips fra Hyldemor til medicin fra naturen

Oplever du en frygt for at benytte naturens planter og urter? Så kan du med fordel læse et par hurtige tips fra selveste Hyldemor, der er særligt klog på naturen og urter.

 


 

Med Blandt urter og elverfolk ønsker Maria Lisette Jacobsen (også kendt som Hyldemor) at bringe os tættere på naturen. Hun er uddannet arkæolog og er sidenhen blevet shaman og moderne heks. Hun ønsker at genskabe vores forbindelse til naturen, så vi ikke længere føler os usikre og fremmedgjort over for alt det grønne. Derfor har hun samlet en række fakta, samt et par tips ved brug af naturens planter og urter.

Vidste du…

… at man i gamle dage fejrede sommersolhverv i stedet for Skt. Hans?

Kirken overtog den folkelige helligdag, og forbød ved lov, at fejre den gamle hedenske tradition med “danseri, hopperi og djævelske sange”. Heldigvis kan vi selv bestemme i dag. Du kan lære mere om de gamle, nordiske traditioner, og hvordan vi kan puste liv i dem i bogen.

…at blomsterne fra hyldetræet også har stærke, helbredende egenskaber?

Hyldeblomster forbinder de fleste med saft, og måske du selv laver saften hver sommer. Men blomsten kan faktisk meget mere. Te og tinktur af hyldeblomster er en god hjælp mod luftvejsinfektioner, forkølelser og influenza. Her kan de med fordel kan indtages ved det første tegn på ubehag. Hyldeblomster har en vanddrivende effekt og kan hjælpe med at lindre smerter. De er især hjælpsomme for folk med gigt, nyresten og urinsyregigt.

…at vi ved indgangen til vinterhalvåret og den mørke tid, kan støtte vores helbred ved at sænke farten i vores hverdag?

Det kan vi gøre ved at kigge ud på naturen og lære af den rytme. Ved at fylde kaldeneren mindre, eller gå tidligere i seng, kan vi samle os om det næste og søge kraften i rødderne. Vi er cykliske væsener, der har brug for mørket og vinterens ro for at kunne trives og gro. Tiden netop nu er til dvale og hi.

 

Vil du læse mere om den sagnomspundne gamle Hyldemor, og et liv i takt med urtiden og livets kredsløb, kan du læse mere i bogen.

 

Tre tips fra husapoteket

Første tip

Hvis du får et myggestik eller lider af eksem, er den lille grønne vejbredsplante (Plantago spp.) en overtruffet hjælper. Den kan hjælpe til at få kløe, irritation og hævelse til at gå væk. Er kristen akut, kan du knuse friske plantedele og lægge direkte på det berørte sted. Vil du være forberedt på uheldet, kan lave en praktisk og effektiv planteolie til at gemme i dit eget husapotek.

Andet tip

Den lille undseelige plante Hyrdetaske (Capsella bursa-pastoris) kan være en stor hjælp for kvinder i overgangsalderen. Det er særligt med fokus på kvinder, der oplever kraftige blødninger i forbindelse med menstruation. Du kan lave en enkel og effektiv plantemedicin af frisk hyrdetaske og vodka, som tages i små doser ved akut behov.

Tredje tip

Lider du af forkølelsessår, skal du gøre dig gode venner med den lille, gule blomstrende sol: prikbladet perikon (Hypericum perforatum). En olie lavet på de friske blomster er en af de mest effektive midler til at dæmpe ubehag, lindre smerter og forkorte udbruddet. Laver du samtidigt en tinktur (et alkoholudtræk), har du også muligheden for at behandle indvortes og sikre dig hurtigere bedring.

 

Bliv klogere på fremgangsmåder, et naturligt kvindeliv, perikon, hyldeblomstsaft og meget mere i Blandt urter og elverfolk.


Blandt urter og elverfolk er netop udkommet, og er fyldt med Hyldemors vejledninger til brug af almene urter. Den indeholder inputs til alle årstider og måneder, og er skrevet med blik for at være bevidst og til stede i livet.

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.