Efterårshygge med afternoon tea - Muusmann Forlag

Efterårshygge med afternoon tea

Afternoon Tea Muusmann Forlag

De senere år er mange tehuse og restauranter begyndt at servere afternoon tea. Konceptet tilbydes både i den enkle og i den helt luksuriøse udgave med bobler og kaviar. Her i efterårsmørket er det dog også oplagt at tænde op i brændeovnen derhjemme og invitere familie og venner på te, scones og lækre kager.

 


 

 “There are few hours in life more agreeable than the hour dedicated to the ceremony known as afternoon tea.”

  -Henry James.

Historie

Afternoon tea er en engelsk tradition, som opstod I 1840’erne. Aristokratiet havde den gang for vane at spise sen aftensmad. Grevinde Anne af Bedford blev, naturligt nok, ofte sulten i løbet af eftermiddagen. En dag bad hun om at få en bakke med te og et let måltid bragt til sit værelse. Hun blev så begejstret for konceptet, at hun snart inviterede veninder til at deltage. Sådan bredte ritualet sig over tid i hele Englands borgerskab og overklasse.

Klassikere går aldrig af mode

Afternoon tea er en begivenhed lige så vel som et måltid. Det er den perfekte måde at mødes med venner og familie her i efteråret til et par timers afslappet eftermiddagshygge med noget lækkert at spise og varmt at drikke. Så sæt kedlen over, tænd stearinlysene og dæk op med dug og dit fineste porcelæn!

Inspiration og opskrifter

Traditionelt forbindes afternoon tea med små sandwiches, scones med clotted cream og lemon curd og naturligvis te. Traditioner er dog til for at blive brudt. I ‘Afternoon Tea’, viser Camilla Lawes os, at ritualet sagtens kan foldes ud til at indeholde meget andet og mere end dét. Hun har således inddelt bogen i 5 temaer, som man enten kan følge eller mikse, som man har lyst. I alle afsnittene er der desuden opskrifter på cocktails, som passer til retterne.

 

  • I afsnittet ‘Klassisk afternoon tea’ bliver du indviet i de mere traditionelle retter. Her får du f.eks. opskrifter på brioches med skaldyrssalat, madeleines med lime og kardemomme og cocktail med mangote.
  • Afsnittet ‘Afternoon tea med et tvist’ tager udgangspunkt i den klassiske afternoon tea, men i en genfortolkning. Her finder du bl.a. opskrifter på sprød rejecocktail på rejechips, marengs med saltet karamel og Earl Grey-cocktail.
  • Afsnittet ‘Krydret afternoon tea’ er inspireret af det mellemøstlige køkken. Det byder på opskrifter som samosa med safran, krydret chaikage med frosting og cocktail med pebermyntete og lime.
  • I afsnittet ‘Sensitiv afternoon tea’ finder du eksempelvis glutenfri og veganske opskrifter. Prøv f.eks. palæobrød med “ostecreme” og agurk, glutenfri chokoladekage med kiwi og glutenfri scones.
  • Afsnittet ‘Afternoon tea i solen’ leverer opskrifter på mere sommerlige serveringer. De inkluderer tærte med krebsehaler og chili, små lagkager med sommerens bær og te-cocktail med agurk, timian og jordbær.
  • Til sidst i bogen er der et afsnit med alt det uundværlige tilbehør til en lækker afternoon tea. Du finder bl.a. opskrifter på appelsinmarmelade, lemon curd og chutney.

Camilla Lawes driver sit eget firma, som bl. a. tilbyder catering til fester og receptioner. Du kan læse mere på hendes hjemmeside.

Har du fået lyst til selv at invitere på en hyggelig eftermiddag, så klik på billedet af bogen nedenfor.

 

Afternoon tea Camilla Lawes Muusmann forlag

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.