Kvindefællesskaber og mountainbike

Mountainbike kvinder kampdag

Kvindefællesskaber kan hjælpe dig med at prøve noget nyt

 

I anledningen af kvindernes kampdag vil vi gerne sætte fokus på styrken i kvindefællesskaber ved at introducere forfatter og mountainbike entusiast Solveig Høgh Larsen, der har skrevet bogen Kvinder på sporet. Det er en praktisk og ærlig guide til kvinder, der overvejer at kaste sig i cykelsadlen og prøve en ny sport.

Solveig og hendes gæsteskribenter understreger alle vigtigheden af fællesskab og i særdeleshed kvindefælleskaber, når man skal ud på mountainbike. Solveig begyndte selv med et mountainbike teknikkursus kun for kvinder, og oplevede at det var ok, at der var forskellige evner og erfaringer hos kvinderne – man var stadig fælles om at lære. Desuden blev det klart, at der var mange af de andre kvinder, som ønskede sig nogle at køre mountainbike med; et ønske om fællesskab.

Solveig fortæller også, at det kan også være nyttigt, at kunne tale om udstyr med andre kvinder. Netop fordi kvinders fysik ofte vil være anderledes end mænds, og man kan dele tips om sædebredde, shorts, sportsbh’er og andet.

 

Gæsteskribenten Heidi Dietz, uddannet europæisk mountainbike-instruktør og -guide, anbefaler kvindespeficifikke kurser med kvindelige instruktører, fordi det skaber et trygt læringsmiljø, når man er nybegyndere.

Et kvindefællesskab kan også være med til at forbedre selvtilliden. Noget som kan være en udfordring for kvindelige nybegyndere og letøvede, Heidi råder således:

“Tal ikke dig selv ned! Mange kvinder har en tendens til at angive deres tekniske niveau meget dårligere, end det reelt er. Og derfor også have sværere ved at turde noget teknisk, som de sagtens kan. Men der er ikke noget teknik, kvinder ikke kan lære. Man skal tro på sig selv og tale pænt om sig selv.”

Et godt budskab, man kan tage med sig her på kvindernes kampdag.

 

Solveig har tilslut også syv gode grunde til at tage skridtet og komme i gang med at køre mountainbike:

7 gode grunde til at køre mountainbike

  1. Det er let at komme i gang. Det kræver primært en cykel og en hjelm.
  2. Mountainbike er sjov og effektiv træning for hele kroppen. Din kondition, balance – og koordinationsevne forbedres markant.
  3. Du får naturoplevelser hele året rundt. Terrænet, ruten og naturen forandrer sig hele tiden, så det er aldrig det samme at komme ud at køre.
  4. Du bliver en del af et fællesskab og får nye bekendtskaber. Der er plads til alle uanset niveau og aldersforskel.
  5. Det er så teknisk udfordrende, at du ikke kan tænke på vasketøjet, arbejdet eller andre bekymringer imens. Det er ‘mindfulness i bevægelse’. Du er i nuet med cyklen i naturen og slår hjernen og tankerne fra.
  6. Der er mange muligheder for variation og for at blive ved med at lære noget nyt. Det kan fx være de tekniske udfordringer på sporet eller en tur på stier i skoven eller tæt på vandet.
  7. At køre i mudder, der sprøjter til alle sider, giver dig en smuk mudder-makeup, som får dig til at se badass ud!

 

Få 20% på Kvinder på sporet med koden martsotte20 på vores webshop HER

 

God kampdag fra Muusmann Forlag

Updating…
  • Ingen varer i kurven.